• AUTO

    F1: Χαμηλώνει ο πήχης για τη Ferrari!

    • Του Τάκη Πουρναράκη


    Οι κόκκινοι ανακοίνωσαν ότι από το 2021 στη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ θα αγωνίζεται ο Κάρλος Σάινθ jr.

    Μόλις δυο μέρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με το Φέτελ (σ.σ: από το 2021) οι κόκκινοι ανακοίνωσαν ότι τη θέση του, για του χρόνου στην ομάδα θα πάρει ο Κάρλος Σάινθ jr.

    O 26χρονος Ισπανός γιός του παγκόσμιου πρωταθλητή στα Ράλι, Κάρλος Σάινθ αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είναι αλήθεια, τα τελευταία 5 χρόνια στη F1. Πρωτοεμφανίστηκε το 2015 με τα χρώματα της Toro Rosso και το 2018 έτρεξε με τα χρώματα της Renault. Πέρυσι αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren. Ο Σάινθ στο περσινό χαοτικό Βραζιλιάνικο GP επωφελήθηκε από την σύγκρουση – εγκατάλειψη των Ferrari για ν’ ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο (3ος). Μέχρι σήμερα έχει εκκινήσει σε 102 GP και πέρυσι ήταν 6ος στο πρωτάθλημα οδηγών.

    Προφανώς στη Ferrari είναι αποφασισμένοι να ποντάρουν στο Λεκλέρκ οπότε ήθελαν έναν οδηγό για δεύτερο ρόλο. Μένει να αποδειχτεί αν ο Σάινθ θα μπορέσει να είναι σταθερά στους βαθμούς για την Scuderia όπως τα κατάφερναν στον ίδιο ρόλο στο παρελθόν, οι Μπαρικέλο, Μάσα, Ράικονεν. Ας σημειωθεί ότι οι Λεκλέρκ Σάινθ αποτελούν το πιο νεανικό δίδυμο της Ferrari την τελευταία 50ετία. Προφανώς ρόλο στη συμφωνία έπαιξε και το οικονομικό σκέλος, ακούγεται ότι ο Σάινθ συμφώνησε να παίρνει 22 εκ. λιγότερα από ότι ο Φέτελ ετησίως.

    Είναι βέβαιο πως ο Ρικιάρντο έχει την ταχύτητα να πιέσει περισσότερο το Λεκλέρκ και ξεκάθαρο πως στη Ferrari δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Μοιραία ο ταλαντούχος Αυστραλός οδηγός θα αντικαταστήσει το 2021 τον Σάινθ στη ΜcLaren που θα χρησιμοποιεί τότε υβριδικές μηχανές Mercedes. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ρικιάρντο θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον ταλαντούχο Λάντο Νόρις που πέρυσι εξέθεσε πολλές φορές τον Σάινθ.

    Σίγουρα είναι μια καλύτερη προοπτική για το χαμογελαστό Αυστραλό απ’ αυτή της Renault, στην οποία ακούγεται, ω ναι(!) ότι θα επιστρέψει για πολλοστή φορά ο Αλόνσο. Κάτι σαν τον Αλέφαντο στον Ολυμπιακό!

    Μένει να δούμε αν ο Φέτελ θα βγάλει την χρονιά στην Ferrari ή θα αντικατασταθεί νωρίτερα και προσωρινά π.χ. από το Ράικονεν.

    Η F1 έχει ορίσει ως πρώτο φετινό αγώνα το GP Αυστρίας στις 5/7. Μένει να ανακοινωθεί ένα συνολικό πρόγραμμα.

    Εδώ αν θέλετε μπορείτε ν’ ακούσετε όσα συζητήσαμε σχετικά με το θέμα με το συνάδελφο Πάνο Σεϊτανίδη στο ραδιόφωνο του Α989 στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής μας εκπομπής Alpha Speed.



    ΣΧΟΛΙΑ