• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!


    Οι δοκιμές εξέλιξης ολοκληρώθηκαν με τον Φερστάπεν να δείχνει την ταχύτητα της Red Bull και τη Ferrari να εντυπωσιάζει συνολικά.

    Ο Χάμιλτον λέει πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τη Mercedes: «Δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε νίκες από την αρχή. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη». Βέβαια όλα αυτά τα έλεγε γελώντας και χωρίς προφανώς να ξέρει τι δυνατότητες έχουν τα αντίπαλα μονοθέσια. Είναι πάγια τακτική της Mercedes το κρυφτούλι, όμως με τόσες αλλαγές στην αεροδυναμική των μονοθεσίων αλλά και την περσινή μάχη του τίτλου ως το φινάλε, δεν αποκλείεται οι πρωταθλητές να έχουν μείνει λίγο πίσω. Ούτε είναι και βέβαιο φυσικά.

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!

    Παρατηρώντας το μονοθέσιο της Mercedes στην πίστα είναι εμφανές πως έχουν ακόμη δουλειά για να λύσουν το πρόβλημα των αναπηδήσεων. Το ερχόμενο Σάββατο 19/3 αυτή την ώρα θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Απ’ την άλλη βέβαια σήμερα συμπλήρωσαν 150 γύρους στην πίστα χωρίς πρόβλημα.

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!

    Αναμφισβήτητα η Red Bull έχει μια καλή βάση. Έβαλε στις δοκιμές εξέλιξης αρκετούς γύρους τις έξι μέρες και κατέληξε ταχύτερη στα χέρια του Φερστάπεν. Αντίστοιχα ο Πέρεζ ήταν ταχύτερος σήμερα το πρωί. Σήμερα παρουσίασαν ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με πολύ μικρά ανοίγματα στα ψυγεία και έντονη διαμόρφωση στα πλαϊνά κάτω απ’ αυτά.

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!

    Αυτό που δε χωρά αμφιβολία είναι η εξαιρετική εικόνα της Ferrari. Σταθερά γρήγορη, αξιόπιστη με ομοιογενή συμπεριφορά και χαμηλή φθορά στα ελαστικά η F1 75 δείχνει να είναι αυτό που περιμένουν οι τιφόζι εδώ και πολλά χρόνια. Στη McLaren είχαν το πρόβλημα με τα φρένα (αεροδυναμικής φύσεως) τους ήρθε και η νόσηση από κορονοϊό του Ρικιάρντο και τώρα προβληματίζονται για την αντικατάστασή του. Ο Αυστραλός μπορεί να βγει από την καραντίνα την Παρασκευή 18/3 εφόσον είναι αρνητικός. Αν όχι λέτε να έχει την ευκαιρία του ο Όσκαρ Πιάστρι;

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!

    Η Alpine πάντως ξεκαθάρισε πως τον αφήνει. Τα πράγματα δεν πάνε καλά στην γαλλική ομάδα. Προβλήματα αεροδυναμικής φύσεως πολλές αναπηδήσεις και αρκετά θέματα αξιοπιστίας ταλανίζουν τη γαλλική ομάδα που δείχνει να έχει ξεκινήσει μέτρια. Όπως και η Alfa Romeo, Williams, Haas. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα βρίσκονται ξεκάθαρα στις τέσσερις τελευταίες θέσεις. Αντίστοιχα Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren θα βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Απομένουν οι Alpha Tauri και Aston Martin που θα παλέψουν για την 5η θέση.

    F1 Μπαχρέιν: Red Bull vs Ferrari!
    O τεχνικός διευθυντής της FIA, Νικόλας Τομπάζης στα πιτ της Red Bull συζητά με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ

    Στα μάτια μου δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, ήταν προφανές πως κάποιος πήρε μια λίστα σημαιών και την τοποθέτησε στο κράνος του Φέτελ. Αλλά έγινε ένας ντόρος υπήρξαν επιστολές από την Κυπριακή και την Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και εν τέλει η σημαία του ψευδοκράτους αφαιρέθηκε. Φυσικά αν δεν είχε αναδειχτεί η διαμαρτυρία κανείς δεν θα ήξερε ότι βρίσκονταν εκεί αυτή η σημαία.

    Οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

    Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη στην ίδια πίστα την ερχόμενη βδομάδα: 18-20/3. Οι αγώνες της F1, μεταδίδονται στην Ελλάδα από την ΕΡΤ και την Cosmote TV.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Σακχίρ, δοκιμές: Ταχύτερη η Ferrari!

    F1: Να το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας!

    Πώς τα πήγε το VW Polo στο crash test;



    ΣΧΟΛΙΑ