• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Απόλυτη κυριαρχία Red Bull!


    Ο Verstappen πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, ο Perez έφερε την άλλη Red Bull στη 2η θέση και ο Sainz διέσωσε τη Ferrari οδηγώντας συνετά.

    Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στην έρημο του Σακχίρ ανέδειξε τις πραγματικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη βαθμολογούμενη 10αδα τερμάτισαν τα μονοθέσια των 5 κορυφαίων ομάδων. Μάλιστα με ομοιομορφία όσον αφορά Red Bull (1-2), Ferrari (3-4), Aston Martin (9-10). H υστέρηση απόδοσης του Hamilton που εκκίνησε 9ος αλλά δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στον αγώνα και τα λάθη του Piastri μπέρδεψαν τις Mercedes με τις McLaren και έτσι δεν είχαμε απόλυτη ομοιομορφία αποτελεσμάτων. Πιο πίσω οι RB έδωσαν μάχη με τη Ηaas του Magnussen με τον Tsunoda να μην κρύβει τον εκνευρισμό του όταν του ζητήθηκε ν’ αφήσει το Ricciardo να περάσει.

    Η θερμοκρασία οδοστρώματος παρέμεινε χαμηλά στους 23 βαθμούς Κελσίου, αυτό βοήθησε στη διαχείριση των ελαστικών αν και κανένας οδηγός δεν επιχείρησε να κάνει μόνο μια αλλαγή.  Για το Verstappen δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει τη σεζόν από το γκραντ σλαμ: Κέρδισε τον αγώνα, από την την pole position, χωρίς να χάσει το προβάδισμα σε κανέναν από τους 57 γύρους. Ο Ολλανδός εξασφάλισε επίσης το βαθμό του ταχύτερου γύρου με χρόνο 1’32″608 στον 39ο γύρο, ενάμιση δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο καλύτερο χρόνο 1’34″090 που έθεσε ο Charles Leclerc. Αυτή ήταν η 55η νίκη του Verstappen στην καριέρα του, ενώ το σημερινό Grand Chelem ήταν το 5ο του γεγονός που τον τοποθετεί τρίτο ίσο με τον Alberto Ascari και τον Michael Schumacher στα GC: μπροστά του είναι ο Lewis Hamilton (6) και ο Jim Clark (8). Όσο για τη Red Bull, έφτασε τη Williams στην τέταρτη θέση στη λίστα με τις νίκες με 114.

    Όσον αφορά στη χρήση και στη στρατηγική των ελαστικών, ο αγώνας εξελίχθηκε σχεδόν όπως αναμενόταν. Όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν με μαλακά ελαστικά προτού περάσουν στα σκληρά. Στη Red Bull, που είχαν μόνο ένα διαθέσιμο σετ C1 χρησιμοποίησαν στο τέλος ξανά τη μαλακή γόμα C3 που είχαν εξοικονομήσει από τις κατατακτήριες δοκιμές. Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών επέλεξε το δεύτερο σετ σκληρής γόμας για το τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι εξαιρέσεις μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα ενός χεριού: ο Nico Hulkenberg, που αναγκάστηκε να μπει στο pit στον πρώτο γύρο μετά από μια σύγκρουση στην εκκίνηση, έκανε 3 αλλαγές  όπως και οι Pierre Gasly (Alpine) και Logan Sargeant (Williams). Ο Daniel Ricciardo (Racing Bulls) έκανε δύο αλλαγές, επιλέγοντας ένα νέο σετ C3 για να τερματίσει τον αγώνα.

    Μιλώντας σχετικά ο νικητής τόνισε: “Είναι απίστευτο. Νομίζω ότι πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο. Το μονοθέσιο ήταν πολύ ωραίο στην οδήγηση, ανεξαρτήτως ελαστικών είχαμε δυνατό ρυθμό. Ήταν πολύ ευχάριστο να οδηγείς σήμερα, μείναμε πραγματικά μακριά από προβλήματα και είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα για τη χρονιά – δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Είναι πολύ ιδιαίτερο να έχεις τέτοιες μέρες γιατί δεν συμβαίνει τόσο συχνά, να πάνε τέλεια όλα. Εκκίνησα καλά, η πρώτη στροφή είναι μια πολύ σφιχτή φουρκέτα, οπότε θες την εσωτερική για να είσαι ασφαλής, και βασικά από εκεί και πέρα ​​επικεντρωθήκαμε στον δικό μας αγώνα. Είναι μια μεγάλη σεζόν τώρα δυο μέρες ξεκούρασης και πάμε ξανά».

    Επόμενος αγώνας το GP Σαουδικής Αραβίας το ερχόμενο Σάββατο 9/3.Η βαθμολογία των οδηγών είναι: Verstappen 26, Perez 18, Sainz 15, Leclerc 12, Russell 10. Η βαθμολογία των κατασκευαστών είναι: Red Bull, 44β, Ferrari 27β. Μercedes 16β. McLaren 12β. Aston Martin 3β.

    H τελική κατάταξη ήταν:

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μπαχρέιν: Ο Verstappen στην pole!

    Η Cupra παίζει μπάλα στην Barcelona!

    Από 26.500 ευρώ το νέο Ford Puma!



    ΣΧΟΛΙΑ