• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Ο Verstappen στην pole!

    Max Verstappen - Oracle Red Bull Racing

    Max Verstappen – Oracle Red Bull Racing (Mark Thompson/Getty Images)


    Σα να μην πέρασε μια μέρα ο πρωταθλητής ξεκίνησε με το δεξί τη χρονιά αν και ο ανταγωνισμός βρίσκεται κοντά.

    Ο Verstappen θα εκκινήσει αύριο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς (17:00, απευθείας ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+) από την 1η θέση της εκκίνησης παρότι απόψε δεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Αυτός επετεύχθη στο Q2 από τη Ferrari του Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος οδηγός δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοσή του τη στιγμή που μετρούσε και έτσι περιορίστηκε στη 2η θέση δυο δέκατα πίσω από τον πρωταθλητή. Στην 3η θέση μπροστά από την άλλη Ferrari βρέθηκε ο Russell με τη Mercedes είχες την αίσθηση βλέποντας το γύρο του ότι υπερέβη τα όρια των δυνατότητων του μονοθεσίου του.

    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως των κατατακτήριων δοκιμών είναι η διαφορά από πέρυσι, ο Verstappen που επίσης βρίσκονταν στην pole, στην ίδια πίστα, με ίδια λάστιχα είναι 6 δέκατα ταχύτερος. Μια διαφορά που δεν μπορεί να αποδοθεί παρά μόνο στην αεροδυναμική βελτίωση της Red Bull. Ακόμη πιο θεαματική είναι η πρόοδος της Ferrari, ο Leclerc είναι 9 δέκατα ταχύτερος από την αντίστοιχη περσινή του επίδοση. Η Mercedes δε του Russell είναι 8 δέκατα ταχύτερη από την αντίστοιχη επίδοση πέρυσι.

    George Russell, Mercedes F1 W15
    George Russell, Mercedes F1 W15 (Steven Tee / LAT Images)

    Απογοήτευση από το Hamilton που περιορίστηκε στην 9η θέση κατάφερε να περάσει μόνο το Hulkenberg που μπήκε στην 10αδα οδηγώντας. Ο πρωταθλητής επιχείρησε σήμερα μια αλλαγή στο σετάρισμα του μονοθεσίου του, ποντάροντας σε ρυθμό αγώνα. Θα δούμε αύριο αν θα του βγει. Ο Γερμανός με τη Ηaas βρέθηκε πιο πάνω από ταχύτερα μονοθέσια όπως η Aston Martin. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να κρατηθεί εκεί και να δώσει βαθμούς αύριο στην ομάδα του.

    Όπως αναμένονταν το ξεκίνημα ήταν άσχημο για τις Alpine που βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις καθώς το γαλλικό μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό. Αυτό είναι καλό νέο για το Sargeant που επιτέλους ήταν πιο γρήγορος από δυο άλλους οδηγούς. Μιλώντας σχετικά ο Ocon προσπάθησε να εμψυχώσει τους μηχανικούς του: «Δεν νομίζω ότι ήταν έκπληξη δυστυχώς. Είχαμε ενδείξεις από τις δοκιμές ότι δεν πάμε καλά δεν ήμασταν σίγουροι, αλλά η πραγματικότητα είναι οδυνηρή. Έχω πίστη σε αυτή την ομάδα πριν από μερικά χρόνια, ήταν πρωταθλήτρια [ως Renault το 2005 και το 2006].

    Πρέπει να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι, όλοι με κίνητρο και είναι σημαντικό να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά».

    Ο έτερος Γάλλος οδηγός της γαλλικής ομάδας, Pierre Gasly, συμπλήρωσε: «Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο. Το είδαμε να έρχεται, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη. Ήμασταν τα τελευταία μονοθέσια που βγήκαμε στην πίστα ο χρόνος τελείωνε και δεν ήταν καλός ο γύρος εισόδου έτσι ο γρήγορος γύρος οριοθετήθηκε αλλιώς θα είχαμε μια ευκαιρία να περάσουμε στο Q2.  Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το μονοθέσιο δεν αποδίδει όπως θα θέλαμε. Όλη η ομάδα εργάζεται πολύ σκληρά για να βελτιώσει αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε αναβαθμίσεις».

    O Verstappen πήρε το τρόπαιο της pole από το διάσημο dj Zedd.
    O Verstappen πήρε το τρόπαιο της pole από το διάσημο dj Zedd.

    Από την πλευρά του ο poleman Max Verstappen τόνισε: ««Ήταν διασκεδαστικό. Η πίστα είχε πολύ πρόσφυση, αλλά με τον αέρα τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν αρκετά δύσκολο να μαζέψεις ένα καλό γύρο. Το ίδιο έγινε και στις κατατακτήριες.

    Το να κινηθείς στο όριο στο Q3 ήταν λίγο πιο δύσκολο. Αλλά φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην pole. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν λίγο απροσδόκητο, αλλά ευτυχώς στις κατατακτήριες το μονοθέσιο δούλεψε άψογα. Νομίζω ότι ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος. Θα έχουμε ρυθμό αυτό είναι φυσικά το πιο σημαντικό [πράγμα], αλλά θα δούμε αύριο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να έχουμε έναν δυνατό αγώνα».

    Για το Verstappen ήταν 33η pole της καριέρας του.
    Για το Verstappen ήταν 33η pole της καριέρας του.

    Ο Charles Leclerc δεν ήταν τόσο αισιόδοξος γι’ αύριο: «Είμαι λίγο απογοητευμένος, κάναμε καλές κατατακτήριες, αλλά πριν ήταν δύσκολο. Είμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Στο Q2 νομίζω ότι έκανα λίγο-πολύ τον χρόνο γύρου που έκανε ο Max στο Q3. Είχαμε την ταχύτητα στο μονοθέσιο αλλά νομίζω ότι χάσαμε λίγο ρυθμό στο Q3 με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός σε ρυθμό αγώνα αλλά η Red Bull είναι ακόμα αρκετά μπροστά».

    Max Verstappen
    Max Verstappen Mason/Getty Images)

    Αντίθετα ο Russell ήταν όλο χαμόγελα ίσως γιατί υποσκέλισε το Hamilton: «Όλοι στο εργοστάσιο έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά δίνοντας στον Lewis και σε μένα ένα μονοθέσιο με το οποίο νιώθουμε πολύ πιο χαρούμενοι. Ο Max είναι ακόμα εκεί μπροστά, έχουμε ακόμα να καλύψουμε τη διαφορά. Αλλά νομίζω ότι όταν κοιτάξουμε τις κατατακτήριες επιδόσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια στο Μπαχρέιν και τον αγωνιστικό μας ρυθμό, το να ξεκινήσουμε από την 3η θέση αύριο είναι επίτευγμα. Έχουμε κάνει προφανώς ένα μεγάλο βήμα στον ένα γρήγορο γύρο ελπίζουμε να μην έχουμε πέσει καθόλου σε ρυθμό αγώνα. Νομίζω ότι θα είναι ένας αμφίρροπος αγώνας για τη 2η θέση πίσω από το Max. Αν δοθεί ευκαιρία να πάρουμε προβάδισμα, θα την κυνηγήσω, αλλά νομίζω ότι ο αγώνας για όλους εμάς είναι για τη 2η θέση. Βέβαια κανείς δεν ξέρει, είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν, ας ελπίσουμε για κάποια τρέλα».

    Οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών ήταν:

    Διαβάστε επίσης

    F1: Βιώσιμα ελαστικά FSC

    Σε δύσκολη θέση ο Horner!

    GP Μπαχρέιν: Το πρωτάθλημα αρχίζει!



    ΣΧΟΛΙΑ