• AUTO

    F1 Alpine: Μια Γαλλίδα στο Λονδίνο!


    Οι Γάλλοι οδηγοί Esteban Ocon και Pierre Gasly παρουσίασαν την A523 στην καρδιά του Λονδίνου.

    Η ομάδα της Alpine παρουσίασε την A523 στο Printworks του Λονδίνου. Η ομάδα που ήταν 4η πέρυσι στο πρωτάθλημα ξεκινά τη φετινή σεζόν με τολμηρούς στόχους καθώς συνεχίζει την άνοδό της προς το μπροστινό μέρος του grid στο πλαίσιο του σχεδίου 100 αγώνων. Η A523 είναι μια σημαντική εξέλιξη της A522, από τις ομάδες σχεδιασμού στο Enstone του Ηνωμένου Βασιλείου και υβριδικής μηχανής στο Viry-Châtillon της Γαλλίας. Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι και πάλι μια εντυπωσιακή σχεδίαση, συνδυάζοντας τα εμβληματικά χρώματα του αλπικού μπλε με το έντονο ροζ του βασικού χορηγού της ομάδας BWT (Best Water Technologies). Η ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι στα τρία πρώτα Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία θα χρησιμοποιήσει το ροζ χρώμα.

    Ο επικεφαλής του ομίλου Renault, Luca de Meo και ο ceo της Alpine, Laurent Rossi, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να επιβεβαιώσουν τις φιλοδοξίες και τη στρατηγική πίσω από την παρουσία της Alpine στη Formula 1, σύμφωνα με το πλαίσιο Renaulution του Ομίλου Renault. Τα αποκαλυπτήρια έκανα οι δυο οδηγοί ο Γάλλος Esteban Ocon – που βρίσκεται στην τέταρτη χρονιά του στην ομάδα – μαζί με τον συμπατριώτη του Pierre Gasly που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας αντικαθιστώντας τον Alonso. Οι δυο τους γνωρίζονται από παιδιά και υπήρξαν φίλοι στη ζωή και αντίπαλοι στις πίστας από την ηλικία των εννέα ετών. Έκτοτε, τόσο ο Esteban όσο και ο Pierre έχουν φτάσει στη Formula 1 – ο καθένας σημείωσε μια νίκη-ορόσημο ο Ocon στην Ουγγαρία το 2021, ο Γκασλί στη Μόντσα το 2020 και τώρα μαζί θα ηγηθούν της μοναδικής γαλλικής ομάδας στο grid της Formula 1.

    Ο επικεφαλής της ομάδας Otmar Szafnauer ξεκινά τη δεύτερη χρονιά του στο τιμόνι, έχοντας βοηθήσει την ομάδα με την αναρρίχηση στην εντυπωσιακή τέταρτη θέση στους κατασκευαστές πέρυσι. Ο Otmar πλαισιώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή Matt Harman, ο οποίος περιέγραψε τη σχεδιαστική φιλοσοφία της ομάδας για τη βελτίωση της A523, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται τα δυο τμήματα: στο Enstone φτιάχνεται το μονοθέσιο και στο Viry η υβριδική μηχανή.  Ο Jack Doohan είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας για το 2023 παράλληλα με τα καθήκοντά του στους αγώνες Formula 2.

    Μιλώντας για τη νέα χρονιά ο Esteban Ocon (αριστ. στη φωτ.) είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος καθώς βρίσκομαι πλέον στον τέταρτο χρόνο μου στην ομάδα. Δείξαμε μεγάλη πρόοδο το 2022 και όλοι στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται σκληρά για την ανάπτυξη του φετινού μονοθεσίου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν για να συνεχίσω την ανοδική πορεία από πέρυσι και να οδηγήσω το μονοθέσιο στις δοκιμές εξέλιξης. Το χρώμα φαίνεται φανταστικό – πραγματικά ξεχωρίζει – και είμαι σίγουρος ότι θα φανεί εκπληκτικό στην πίστα. Δούλεψα πολύ σκληρά τον χειμώνα για να προετοιμαστώ νιώθω ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι σίγουρα έτοιμος να αγωνιστώ». Από την πλευρά του ο νεοφερμένος Pierre Gasly, συμπλήρωσε: «Είναι φανταστικό να παρουσιάζομαι επίσημα ως οδηγός της Alpine. Ανυπομονώ να δω τις δυνατότητες της A523 στις δοκιμές εξέλιξης και να εξοικειωθώ στην ομάδα. Είναι σημαντικό να βλέπεις την αφοσίωση που δείχνουν όλοι στο Enstone και στο Viry προχωρώντας συνεχώς προς τα εμπρός. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της για τη χρονιά».

    Ο Laurent Rossi, διευθύνων σύμβουλος της Alpine υπογράμμισε: «Διαχέεται αίσθημα τεράστιας υπερηφάνειας όταν αποκαλύπτουμε επίσημα το μονοθέσιο για την επερχόμενη σεζόν. Από τότε που η Alpine εντάχθηκε στο grid της Formula 1 το 2021, ανυπομονούσα να δω πρόοδο. Οδηγούμαστε από μια φυσική επιθυμία να αγωνιστούμε και αυτό είναι χαραγμένο στην κληρονομιά της εταιρείας και θα παραμείνει στο επίκεντρο για πολλά χρόνια ακόμα. Θα ήθελα να συγχαρώ τις ομάδες στο Enstone και στο Viry – με επικεφαλής τους Pat, Matt και Bruno για την εξαιρετική δουλειά τους στο σχεδιασμό και την κατασκευή της A523. Είμαι περήφανος που εμπιστεύτηκα τον Esteban και τον Pierre να είναι οι οδηγοί για το 2023. Πρέπει να οδηγήσουν την ομάδα επαγγελματικά τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και να συμβάλουν στην πίτευξη των στόχων της. Η Alpine ανεβαίνει και θα συνεχίσει να το κάνει, γι’ αυτό είμαι σίγουρος».

    Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Otmar Szafnauer, πρόσθεσε: «Αυτή η εποχή του χρόνου είναι συχνά γεμάτη ενθουσιασμό και προσμονή ενόψει μιας νέας σεζόν στη Formula 1. Ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα να πετύχουμε τους στόχους μας το 2022 τερματίζοντας άξια στην τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ένα υγιές και σημαντικό ορόσημο στο πλάνο μας για 100 αγώνες, όπως τέθηκε τον Laurent. Έχουμε λιγότερους από 80 αγώνες σε αυτό το ταξίδι προτού φτάσουμε στην κορυφή. Για το 2023, ο στόχος είναι απλός: τουλάχιστον, πρέπει να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση και με πολύ πιο πειστικό τρόπο. Αυτό, απαιτεί περισσότερα πλασαρίσματα στη δεκάδα, περισσότεροι βαθμοί και λιγότερες εγκαταλείψεις. Έχω υψηλές προσδοκίες από όλους στην ομάδα – ιδίως τους οδηγούς – που θα εργαστούν συλλογικά για να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

    Η Alpine θα βρίσκεται στο τριήμερο δοκιμών εξέλιξης που ξεκινούν την άλλη Παρασκευή 23/2 στο Σακχίρ.

    Διαβάστε επίσης

    Αγορά αυτοκινήτου: Κι όμως υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα μοντέλα!



    ΣΧΟΛΙΑ