• AUTO

    F1 Academy: Αγώνας γυναικών στη Σ.Αραβία


    Τίποτα πιο συμβολικό από την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στο Grand Prix της Τζέντα.

    Στη Σαουδική Αραβία ξεκινά το αμιγώς γυναικείο πρωτάθλημα F1 Academy με μονοθέσια F4 που θα λειτουργήσει φέτος ως αγώνας υποστήριξης της F1, σε επτά GP αρχής γενομένης από αύριο. Συμβολικό καθώς αύριο είναι η μέρα της γυναίκας και οι γυναίκες αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στη συγκεκριμένη χώρα ειδικά στην οδήγηση.  Το πρωτάθλημα θα μεταδοθεί απευθείας σε 3 ηπείρους και 160 χώρες, ανάμεσά τους και η χώρα μας όπου οι αγώνες μεταδίδονται από το ΑΝΤ1+. Tαυτόχρονα οι φίλαθλοι ανά τον κόσμο μπορούν να δουν τη δράση απευθείας στο κανάλι F1 ACADEMY’s YouTube και X channel αλλά και μέσω του F1 TV.  Στη μετάδοση θα βρίσκονται οι Nicki Shields ο Jordan King, και ο Alex Brundle.

    Η  Η Susie Wolff, επικεφαλής της F1 Academy δήλωσε: «Η αποστολή μας είναι να αποκτήσουμε περισσότερες γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να προσεγγίσουμε νέο κοινό και να αποδείξουμε στα νέα κορίτσια ότι υπάρχει θέση για αυτά στο άθλημά μας. Θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες μας για την πίστη στη συμμετοχή μας σε αυτό το ταξίδι ώστε να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά θαυμαστών. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις».

    Ο Ian Holmes, Διευθυντής Δικαιωμάτων Μέσων και Δημιουργίας Περιεχομένου στη Formula 1, συμπλήρωσε: «Η πρώτη απευθείας μετάδοση της F1 Academy έδειξε ότι υπάρχει όρεξη μεταξύ των φιλάθλων για να παρακολουθήσουν αγώνες στην οθόνη. Με την υποστήριξη των αξιόπιστων συνεργατών μας, ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία παρακολούθησης για τους οπαδούς στο σπίτι και να δώσουμε στην F1 ACADEMY την πλατφόρμα που αξίζει το απίστευτο γυναικείο ταλέντο».

    Διαβάστε επίσης

    GP Σαουδική Αραβίας: Με 250km/h στην παραλία!



    ΣΧΟΛΙΑ