• AUTO

    Ράλι Κορίνθου: Πρόβα τζενεράλε ενόψει Ράλι Ακρόπολις! 


    Το Ράλι Κορίνθου θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 1/8 και περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

    Έχοντας ως μοναδικό στόχο να γράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενόψει του Ράλι Ακρόπολις, θα συμμετέχουν τα περισσότερα πληρώματα στις ειδικές του Ράλι Κορίνθου που είναι ίδιες με του Εθνικού μας αγώνα.

    Ένα από τα πληρώματα που θα τρέξουν στον αγώνα είναι οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης. Το δίδυμο της VE2 Rally Team θα οδηγήσει ένα Skoda Fabia R5, το οποίο είχε στα χέρια του και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το πλήρωμα που επέστρεψε στην ενεργό δράση έπειτα από έξι χρόνια αποχής, συμμετείχε στο Ράλι Φθιώτιδος τον Ιούνιο, με την απόδοσή του να κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική, δεδομένων των συνθηκών: «Η αποχή από τους αγώνες παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις ενός πληρώματος για αυτό και μας προκάλεσαν έκπληξη οι χρόνοι μας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

    Το Ράλι Φθιώτιδος ήταν αναγνωριστικός αγώνας για εμάς αφού κατά τη διάρκειά του, δοκιμάσαμε διαφορετικά στυλ οδήγησης και διαφορετικές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο. Εντυπωσιαστήκαμε από τα φρένα, αν και χρειάζεται περαιτέρω χρόνος προσαρμογής με αυτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο στην απόδοσή μας, όσο και στην εξοικείωση μας με το αυτοκίνητο και αυτός είναι ο λόγος της συμμετοχής μας στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Βασίλης Βελάνης που οδήγησε για πρώτη φορά αυτοκίνητο προδιαγραφών R5: «Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής είναι πραγματικά αγωνιστικά, έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό και δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε έχω οδηγήσει σε αγώνα στο παρελθόν. Σου δίνει την αίσθηση ότι οδηγείς ένα mini-WRC όσον αφορά όλο το πακέτο, το σασί, την ανάρτηση, τα διαφορικά, τα φρένα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα!»

    Το Ράλι Ακρόπολις πλησιάζει και το πλήρωμα της VE2 Rally Team προετοιμάζεται ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δυσκολίες που θα συναντήσει στον απαιτητικό αυτό αγώνα: «Ο αποκλειστικός λόγος της συμμετοχής μας στον αγώνα είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον εθνικό μας αγώνα που  επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τόσο οι ειδικές διαδρομές της Λαμίας, όσο και αυτές του  Λουτρακίου συμπεριλαμβάνονται στον αγώνα, οπότε είναι για εμάς μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθούμε τόσο με το αυτοκίνητο, όσο και με τις συνθήκες που θα επικρατούν στο Ράλι Ακρόπολις», ήταν τα λόγια του Βασίλη Βελάνη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στόχος είναι η δική μας οδηγική βελτίωση, οπότε δεν μας ενδιαφέρουν οι χρόνοι των αντιπάλων μας. Θέλουμε να κάνουμε όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα και να μάθουμε ακόμη περισσότερο το Skoda Fabia R5».

    Το Ράλι Κορίνθου αποτελείται από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους, γνωστές στο πλήρωμα της VE2 Rally Team, από τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Ράλι Ακρόπολις πριν λίγα χρόνια: «Οι δύο διαδρομές του αγώνα είναι γνωστές σε εμάς, έχοντας κάνει κάποια παραλλαγή τους παλαιότερα. Σε σχέση με αυτές που αγωνιστήκαμε στο Ράλι Φθιώτιδος, θα έλεγα πως είναι πιο σκληρές, με πολλές πέτρες. Είναι κλασικές «Ακροπολικές» ειδικές και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού ειδικά στα σκληρά κομμάτια, μπορεί να καταστραφεί ο αγώνας σου», δήλωσε ο οδηγός της VE2 Raly Team, ενώ αναφορικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στον αγώνα, εμφανίστηκε να μην ανησυχεί ιδιαίτερα: «Η ζέστη σίγουρα θα επηρεάσει τα μηχανικά μέρη του Fabia και θα καταπονήσει περισσότερο τα ελαστικά μας. Θα ταλαιπωρηθούμε κι εμείς σαν πλήρωμα, ωστόσο οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες για όλους, οπότε δεν παραπονιόμαστε. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού!»

    Συνοδηγός του Βασίλη Βελάνη θα είναι ο ξάδερφός του, Γιάννης, με το πλήρωμα να είναι αχώριστο από το 2007, χρονιά όπου ξεκίνησαν την εμπλοκή τους με τα ράλι: «Με τον Γιάννη έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Ο Γιάννης είναι τα “μάτια μου” μέσα στον αγώνα και πραγματικά ακολουθεί πιστά τις σημειώσεις του. Είναι πάντα εκεί να με καλμάρει όταν παρασύρομαι, να με ξυπνάει όταν αφαιρούμαι, να με εμψυχώνει όταν η ψυχολογία μου είναι πεσμένη. Εκτός από ξάδερφος είναι και πολύ καλός μου φίλος τόσο μέσα όσο και έξω από το μπάκετ.» Τι λέει όμως ο Γιάννης για τον οδηγό; «Η σχέση μας με το Βασίλη είναι άριστη και πραγματικά δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να αγωνιστώ με άλλον οδηγό. Είναι πραγματικά “τα χέρια μου” μέσα στο αυτοκίνητο και τον εμπιστεύομαι τυφλά».

    Το Ράλι Κορίνθου θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Αυγούστου και περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Ελλάδα ο τελικός eSports WRC!
    H Ford στο Ράλι Ακρόπολις!
    Έτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις!



    ΣΧΟΛΙΑ