• AUTO

    EKO Acropolis Rally Road Safety Truck: Στον Ασπρόπυργο!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η περιοδεία του φορτηγού Οδικής Ασφάλειας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

    Στον Ασπρόπυργο, διοργανώθηκε συζήτηση με θέμα: «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση», παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολιτών που τις προηγούμενες ημέρες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από εξειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται σε κάθε σταθμό του EKO Acropolis Rally Road Safety Truck.

    Το παρών έδωσε ο περσινός νικητής μεταξύ των Ελλήνων του EΚΟ Acropolis Rally Γιώργος Κεχαγιάς αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας θεατών της Motorsport Greece, Λώρης Μελετόπουλος.

    Την συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Motorsport Greece, Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει καθημερινά στο δρόμο ο μέσος οδηγός. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του EKO Acropolis Rally, το 2021, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενέταξε τις δράσεις Οδικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του αγώνα, κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Για όλους εμάς είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της απήχησης του EKO Acropolis Rally, ώστε να επικοινωνήσουμε καλές πρακτικές οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα. Τα βασικά λάθη που κάνουμε όλοι εντοπίζονται στην ακατάλληλη ταχύτητα, στην απόσπαση προσοχής, στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, στη μη χρήση κράνους ή ζώνης. Συνειδητοποιώντας τα, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων».

    Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στον Ασπρόπυργο, το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κότσιρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομικό πλαίσιο που αφορά τις τροχαίες παραβάσεις και τον ΚΟΚ.

    Την ίδια ώρα, ο κ. Σπύρος Γκίκας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ, δήλωσε: «Για την ΕΚΟ, τον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης, το EKO Acropolis Rally -πέρα από μια μεγάλη γιορτή για όλους- αποτελεί και μία μοναδική ευκαιρία για την προώθηση των μηνυμάτων ασφαλούς οδήγησης, καθώς τα τροχαία ατυχήματα συνεχίζουν να αποτελούν “επιδημία” για τη χώρα μας. Μέσω του ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού του EKO Acropolis Rally, συμβάλλουμε ενεργά στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

    Από σήμερα 31 Αυγούστου, το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck θα βρίσκεται στην Ελευσίνα στην πλατεία Νεολαίας. Στις 3/9 θα διεξαχθεί συζήτηση γύρω από την Οδική Ασφάλεια στην Ελευσίνα στο περιβάλλοντα χώρο του φορτηγού. Από τις 4 Σεπτεμβρίου, με το EKO Acropolis Rally πλέον προ των πυλών, θα μεταφερθεί αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Λαμία.
    • 31/8 – 4/9 Ελευσίνα
    • 4-7/9 Αθήνα
    • 8/9 ΟΑΚΑ
    • 9-12/9 Λαμία (έξω από το ΕΚΟ Service Park)

    Διαβάστε επίσης

    EKO Acropolis Rally Road Safety Truck: Επίσκεψη Σπανού!

     



    ΣΧΟΛΙΑ