Τον Ιανουάριο του 2022, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ κατέγραψαν σημαντική μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο μηνά του 2021.
Όπως ανακοίνωσε η ACEA, η μείωση του όγκου των πωλήσεων κατά 6%, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ πωλήσεων στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ για τον πρώτο μήνα του έτους.
Τον Ιανουάριο του 2022 , οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ συνέχισαν να μειώνονται, με τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών να εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη την περιοχή.
Παρόλο που το νέο ρεκόρ για το χαμηλότερο σύνολο Ιανουαρίου (σε όγκο) σημειώθηκε το 2021, φέτος οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 6% επιπλέον φτάνοντας τις 682.596 μονάδες – σηματοδοτώντας ένα νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ για τον πρώτο μήνα του έτος.
Διάφορες αγορές στην Κεντρική Ευρώπη σημείωσαν κέρδη τον περασμένο μήνα, με τη Σλοβακία (+72,6%) και τη Ρουμανία (+55,5%) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, αν και οι πωλήσεις στην Πολωνία συρρικνώθηκαν κατά 10,2% τον Ιανουάριο.
Στη Δυτική Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλες οι χώρες παρουσίασαν αρνητικά αποτελέσματα. Εξετάζοντας τις τέσσερις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, διψήφιες απώλειες σημειώθηκαν στην Ιταλία (-19,7%) και τη Γαλλία (-18,6%), ενώ μόνο η Γερμανία σημείωσε σταθερή ανάπτυξη (+8,5%) και η Ισπανία σημείωσε μέτρια άνοδο (+1,0%).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Διαφωνία από Ισπανία και Δανία για τον χαρακτηρισμό «πράσινο» σε φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι στο Βελιγράδι: Η ιστορική επίσκεψη και το μήνυμα προς τη Μόσχα
- Ισπανία και Ιταλία επαναφέρουν συνοριακούς ελέγχους – Στα άκρα η σύγκρουση για τη Θέουτα
- Eurobank: Οι οίκοι ανεβάζουν τον πήχη – Τιμές στόχοι έως 5,40 ευρώ και ανάπτυξη από το εξωτερικό
- Εθνική Τράπεζα: Το «κρυφό χαρτί» των 1,8 δισ. ευρώ και τιμές στόχοι έως 18,75 ευρώ
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο οι μεταφορές χρημάτων μεταξύ κοινών λογαριασμών – Πότε μπορεί να θεωρηθούν δωρεές και να φορολογηθούν
Ο (πεισματάρης) Ευάγγελος Μυτιληναίος, το απίθανο comeback της Μetlen και η συντριβή των short – Όλο το παρασκήνιο
ΣΚΑΪ: Πέντε μήνες CEO και… τίτλοι τέλους για τον Γρηγόρη Δημητριάδη – Το παρασκήνιο, τα ταξίδια και το «παράθυρο» της επόμενης ημέρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.