• AUTO

    Άνοιξέ την και γκάζωσέ την! (pics)


    Η Mercedes-Benz σε παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση διάρκειας 8 λεπτών έδειξε τις νέες Ε-Class Coupé και Cabriolet ΜΥ2020.

    Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την συγκεκριμένη παρουσίαση μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα Mercedes Me. Τα αυτοκίνητα διαθέτουν 4κυλινδρα δίλιτρα σύνολα που φέρουν ήπιο υβριδικό σύστημα με μπαταρία 48V. Τόσο η ανοικτή όσο και η κουπέ έκδοση έχουν 2 πόρτες και άδεια για 4 επιβαίνοντες. Ξεχωρίζει η νέα μάσκα και τα καινούργια φωτιστικά σώματα τύπου μπούμερανγκ.

    Η cabriolet έκδοση διαθέτει μαλακή (υφασμάτινη) ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, η οποία ανοίγει σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα αποκαλύπτοντας ένα φινετσάτο εσωτερικό. Ξεχωρίζουν τα κορυφαίας ποιότητας υλικά, οι τεράστιες οθόνες του συστήματος πολυμέσων MBUX, διαστάσεων 2χ 12,3″.

    Η μια οθόνη είναι ο πίνακας οργάνων , η άλλη στο σύστημα infotainment. Το τελευταίο ελέγχεται με επιφάνεια αφής που συνδυάζεται με διακόπτες αφής στο τιμόνι αλλά και φωνητικές εντολές. Εντύπωση προκαλούν οι πιεζοηλεκτρικοί διακόπτες στη στεφάνη του τιμονιού που αξιολογούν κάθε πίεση των χεριών του οδηγού. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι το επόμενο βήμα στην ημιαυτόνομη οδήγηση.

    Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα υπάρχουν και επιλογές με βενζίνη και με πετρέλαιο. Πετρελαιοκινητήρα έχουν οι E 220 d (2.0lt/194PS, 40,7kgm) και η Ε 400 d 4MATIC (3.0lt 340PS, 71kgm). Οι κινητήρες βενζίνης συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V το οποίο είναι ενσωματωμένο στο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παρέχει ισχύ έως 16 kW αλλά το κυριότερο σταθερή ροπή 25,5kgm από το ρελαντί.

    Συγκεκριμένα, στην E 200 το EQ Boost προσφέρει 14PS παραπάνω και 15.2kgm. Στην E 53 4MATIC με τον τρίλιτρο κινητήρα το EQ Boost προσφέρει επιπλέον 16PS και 25,5kgm ροπής έτσι η συνολική της απόδοση φτάνει 435PS/52,8kgm. Η διάθεση των δύο μοντέλων στην αγορά θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι ενώ η τιμή τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

    Η E 53 Coupé φέρει αισθητές τροποποιήσεις στα φωτιστικά σώματα νέο πιο φαρδύ προφυλακτήρα διπλές μπούκες εξάτμισης με φινίρισμα έως και γυαλιστερό μαύρο. Η εξωτερική εμφάνιση τονίζεται με αποκλειστικές 5άκτινες ζάντες, 19 ή 20 ιντσών. Οι πιο απαιτητικοί μπορούν να επιλέξουν το «Driver’s Package AMG», ανεβάζοντας την τελική ταχύτητα από τα 250 στα 270 km/h.

    To εντυπωσιακό αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 4,4sec για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h (4,6sec για την E 53 Cabriolet). Οι εκδόσεις αυτές είναι τετρακίνητες 4MATIC, αλλά διαθέτουν και drift mode!



    ΣΧΟΛΙΑ