• AUTO

    Ακατάλληλη ταχύτητα! Όταν η χαμηλή ταχύτητα είναι επικίνδυνη… (video)


    Η αιτία της σύγκρουσης μέσα σε τούνελ στη Σαγκάη είναι η ακατάλληλη ταχύτητα και η επιθετική νοοτροπία των οδηγών.

    Η ακατάλληλη ταχύτητα είναι η «Νο 1» αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων/δυστυχημάτων παγκοσμίως. Πολλοί την μπερδεύουν με την υπερβολική ταχύτητα, όμως αυτό δεν είναι σωστό. Ακατάλληλη είναι και η χαμηλή και η υψηλή ταχύτητα.

    Το βίντεο που δόθηκε από κάμερα αυτοκινήτου σε σήραγγα στη Σαγκάη είναι χαρακτηριστικό. Ο οδηγός του λευκού SUV κινείται με ακατάλληλη (πολύ αργά) ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου. Ο οδηγός του μπλε σεντάν ενοχλείται και τον πιέζει να περάσει. Ο οδηγός του λευκού SUV οφείλει να κάνει δεξιά και ο οδηγός του μπλε σεντάν οφείλει να περιμένει ωσότου κάνει δεξιά. Αντ’ αυτού ο οδηγός του μπλε σεντάν πάει δεξιά προσπερνάει και κινείται αριστερά ενοχλώντας τον οδηγό του λευκού SUV. Αυτός εκνευρίζεται επιτίθεται περνάει και κάνει απότομα αριστερά χτυπώντας το μπλε σεντάν.

    Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ακατάλληλης ταχύτητας. Στον αυτοκινητόδρομο με όριο τα 120km/h είναι εξίσου επικίνδυνος αυτός που κινείται με 80km/h και αυτός που κινείται με 160km/h. Οφείλουμε πάντοτε να διευκολύνουμε αυτόν που θέλει να προσπεράσει για την ασφάλεια όλων μας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ