• AUTO

    Αγορά αυτοκινήτου: Άνοδος 58% το Μάρτιο!


    Πουλήθηκαν 13.826 αυτοκίνητα συνολικά στο πρώτο 3μηνο έχουν πουληθεί 33.774 οχήματα και η αγορά τρέχει με άνοδο 50,6%.

    Η αγορά αυτοκινήτου δείχνει υγιή σημάδια αποτυπώνοντας τους θετικούς οικονομικούς δείκτες της Ελληνικής οικονομίας. Πέρυσι στο 3μηνο είχαν πουληθεί 22.427 οχήματα ενώ φέτος έχουν ταξινομηθεί 33.774 καινούργια οχήματα. Το ποσοστό δηλαδή φέτος είναι αυξημένο κατά 50,5% Με βάση τις προβλέψεις για το επόμενο 9μηνο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στην εκλογική διαδικασία, οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις 130.000. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

    Ενδιαφέρον έχει η ανάλυση των τάσεων του αγοραστικού κοινού. Είτε μιλάμε για ιδιωτικά αυτοκίνητα είτε για εταιρικά. Η αγορά έχει επικεντρωθεί σε δυο κατηγορίες την B και τη C.  Η κατηγορία B μονοπωλεί το 52,4% της αγοράς και η κατηγορία C άλλο ένα 31,5%. Αν εδώ προσθέσει κανείς το 8% της κατηγορίας Α έχει μια πλήρη εικόνα της αγοράς.

    Μπαίνοντας στις επιμέρους υποκατηγορίες βλέπει κανείς πως το άθροισμα  ΑSUV(1,1%), BSUV(26,8%), CSUV(23,8%), DSUV(5,9%) φτάνει το 58%. Παραπάνω από ένας στους δυο αγοραστές στην Ελλάδα, επιλέγει από την κατηγορία των SUV. Αυτό έχει την εξήγησή του στον οικογενειακό άνετο χαρακτήρα τους, τους χώρους και την πρακτικότητα που προσφέρουν. Οι κατασκευαστές δημιουργώντας και διαβλέποντας την τάση προσφέρουν πλέον SUV μικρά, μεσαία, μεγάλα με μικρούς ή μεγαλύτερους κινητήρες. Η βενζίνη χάνει σταθερά έδαφος πλέον ούτε οι μισοί δεν επιλέγουν βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Σημαντική είναι η άνοδος των επαναφορτιζόμενων αλλά και των υβριδικών. To Opel Corsa είναι 1ο σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά ανεξαρτήτως κατηγορίας για το πρώτο τρίμηνο του 2023 και ταυτόχρονα 1ο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην κατηγορία του για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το Corsa διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, απόδοσης από 55kW/75hp έως 96kW/130hp, που συνδυάζονται με σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, το μικρό της Opel διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e με αυτονομία 353 km σύμφωνα με το WLTP.  Στην κατηγορία των BSUV πρωταγωνιστεί το Yaris Cross και στην κατηγορία των C SUV το Peugeot 3008.

    Διαβάστε επίσης

    To παιδικό παιχνίδι που οδηγεί σε γνώση!



    ΣΧΟΛΙΑ