• AUTO

    Αγορά 2023: Άνοδος για τα εξηλεκτρισμένα οχήματα

    Opel Corsa


    Το 42% των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα το 2023 ήταν εξηλεκτρισμένα.

    Η αγορά αυτοκινήτου έτρεξε με εντυπωσιακούς ρυθμούς όλο το χρόνο και εν τέλει έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 27.2%. Πρόκειται για την καλύτερη χρονιά της δεκαετίας.  Τώρα όσον αφορά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού οι μισοί (51,6%) ψωνίζουν μικρό όχημα της κατηγορίας Β. Την ίδια ώρα ένας στους δυο επιλέγει SUV ( BSUV 26,5%, C SUV 21,7%, D SUV 5.2%) και αν σ’ αυτό προσθέσεις και την υπόλοιπη κατηγορία Β έχεις ένα ποσοστό 80% σε μικρό αυτοκίνητο πόλης ή SUV!

    Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως η κατηγορία C (Toyota Corolla) και D (Mercedes C Class) έχουν συρρικνωθεί στο 10% της αγοράς αφήνοντας ένα ισχνό 13.5% της αγοράς για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Όσον αφορά στην μορφή καυσίμου η πτώση της βενζίνης συνεχίζεται (-3%) το ίδιο και του πετρελαίου (-3,2%). Εντυπωσιακή είναι η άνοδος των εξηλεκτρισμένων οχημάτων που έφτασαν το 42% μερίδιο αγοράς. Στις πωλήσει πρώτο είναι το Opel Corsa και πρώτο στα SUV το Yaris Cross.  Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

    Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως τον Δεκέμβριο, έχει ως εξής:

    Διαβάστε επίσης

    Alfa Romeo: Αύξηση πωλήσεων!



    ΣΧΟΛΙΑ