• AUTO

    Αυτή είναι η 10αδα του Αυτοκινήτου της Χρονιάς

    Αυτή είναι η 10αδα του Αυτοκινήτου της Χρονιάς

    Αυτοκίνητο της Χρονιάς


    Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Νοεμβρίου 2021, αναδείχθηκαν τα 10 νέα μοντέλα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

    Η φετινή διοργάνωση των βραβείων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας του θεσμού. Οι δέκα φιναλίστ, που επελέγησαν από τους 26 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου – μέλη του Συλλόγου για την Ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα – είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

    Τα μοντέλα αυτά επελέγησαν από ένα σύνολο 17 νέων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους του Αυτοκίνητου της Χρονιάς για την Ελλάδα. Πέντε ακόμα νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν ή λανσάρονται εμπορικά αυτές τις μέρες και δεν είχαν οδηγηθεί από όλα τα μέλη του θεσμού δεν ήταν υποψήφια για τη δεκάδα.

    Ενδεικτικό των αλλαγών που συντελούνται στο χώρο του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι από τα 17 μοντέλα που ήταν τελικώς υποψήφια για τη δεκάδα τα εννιά ήταν πλήρως ηλεκτρικά (Audi Q4 e-tron / Sportback e-tron, BMW iX3, Fiat 500e, Ford Mustang Mach-E, Honda e, Mercedes EQA, Skoda Enyaq IV, Volkswagen ID.4, Volvo XC40 Recharge), ενώ δύο ακόμα μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε συμβατικές και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Citroen ë-C4 Electic & Opel Mokka e).

    Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2022» θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.  Έχω την τιμή να είμαι ένας από τους εκλέκτορες. Ήδη έχω οδηγήσει όλα αυτά τα νέα μοντέλα στο πλαίσιο δημοσιογραφικών δοκιμών για το mononews. Κλικάροντας σε κάθε link μπορείτε να διαβάσετε την αντίστοιχη δοκιμή.

    Έχω ξεκάθαρη άποψη για το τι θα ψηφίσω, το γνώριζα από την πρώτη στιγμή που το οδήγησα, κατά την άποψή μου ξεχωρίζει.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ