• ΑΓΟΡΕΣ

    «Ξεκλείδωσε» η μετοχή της Πειραιώς – Τεράστια μεγέθη στις συναλλαγές

    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Τράπεζα Πειραιώς


    «Ξεκλείδωσε» από το limit down η Τράπεζα Πειραιώς, της οποίας σήμερα μπήκαν σε διαπραγμάτευση τα 1,2 δισ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

    Δύο ώρες μετά από την έναρξη των συναλλαγών, το χαρτί της τράπεζας «ξεκόλλησε» από το limit down (-30%) και κάνει πλέον πράξεις στην τιμή των 1,592 ευρώ, καταγράφοντας πτώση 27,6%. Όλα αυτά, εν μέσω της σημαντικής αγοραστικής ζήτησης, με τον όγκο των συναλλαγών να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια «κομμάτια» συνολικής αξίας 61,4 εκατ. ευρώ.

    Ένα μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών οφείλεται σε προσυμφωνημένα πακέτα, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα στην τράπεζα αντιστοιχεί σχεδόν στο 60% της αξίας των συναλλαγών που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Χρηματιστήριο.

    Εάν ληφθούν υπόψη οι «κλειδωμένες» μετοχές που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των βασικών επενδυτών (ΤΧΣ, Πόλσον, Μυστακίδης, Hellikon fund) τότε ο σημερινός όγκος των συναλλαγών αντιστοιχεί στο 5,8% των νέων μετοχών της ελεύθερης διασποράς από την ΑΜΚ. Αν μη τι άλλο, η χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή με την έννοια της ισχυρής βούλησης που δείχνουν οι αγοραστές.



    ΣΧΟΛΙΑ