ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aπό αύριο θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό η JP Morgan εξέδωσε έκθεση για τη δίκαιη αποτίμηση την οποία θεωρεί πως πρέπει να κινηθεί μεταξύ €1,25 – €1,50, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Οι αναλυτές της JP Morgan, αν και εκφράζουν εξαιρετικά θετικά σχόλια για την ανάκαμψη της τράπεζας, σημειώνουν το εύλογο μιας σχετικής έκπτωσης στην αποτίμηση της τράπεζα σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, τουλάχιστον αρχικά.
Πιο μακροπρόθεσμα ωστόσο, βλέπει περιθώρια για περαιτέρω αξιολόγηση, καθώς η τράπεζα θα συνεχίσει να περιορίζει τα ΝPEs και έτσι η αποτίμηση μπορεί να φθάσει και μέχρι 2,30 ευρώ ανά μετοχή.
Η JP Morgan διατηρεί, προς το παρόν, την τράπεζα χωρίς σύσταση “Not Rated”.
Προς το παρόν, ο κλάδος των τραπεζών προσεγγίζει τα τελευταία στάδια μείωσης των NPEs
Για την Tράπεζα Πειραιώς o οίκος βλέπει ότι η δίκαιη αποτίμηση θα είναι 0,3x-0,35x την εσωτερική αξία βραχυπρόθεσμα. Η τρέχουσα τιμή της μετοχής στα 2,52 ευρώ (έναντι τιμής έκδοσης στο 1,15 ευρώ) δεν είναι ενδεικτικό του σε πιο σημείο θα ξεκινήσει τελικώς η διαπραγμάτευση.
Διαβάστε επίσης:
Χρήστος Μεγάλου: Ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας άνω του 4% το 2021
Τράπεζα Πειραιώς: Αυτή είναι η τελική κατανομή των νέων μετοχών από την ΑΜΚ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαμάς: Αρνείται τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για επικείμενη παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα
- Washington Post: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ από τηλεφώνου το Ντονέτσκ για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Κοντογεώργης για Τσίπρα: Δουλεύουμε για το παρόν και το μέλλον, δεν μας αφορά το παρελθόν και η τοξικότητά του
- Η απάντηση Τραμπ στο «Νο Kings»: Παρουσιάζεται ως βασιλιάς σε AI βίντεο να βομβαρδίζει τους διαδηλωτές με περιττώματα
