• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες – Κέρδη 1,2% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο ξεκίνημα της Δευτέρας με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, τα οποία και θα «κατευθύνουν» σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές της Federal Reserve αναφορικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

    Οι μετοχές προέρχονται από ένα μεγάλο ράλι την Παρασκευή το οποίο οδήγησε σε ανάκαμψη των δεικτών μετά από τρεις σερί εβδομάδες πτώσης. Έτσι  ο Dow Jones έκλεισε στις 32.151,71 μονάδες με άνοδο 1,19%, ο S&P 500 στις 4.067,36 μονάδες με κέρδη 1,53% ενώ ο Nasdaq στις 12.112,31 μονάδες με άλμα 2,11%. Μετά και τα κέρδη της Παρασκευής, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να ανακόψουν το αρνητικό σερί των τριών προηγούμενων εβδομάδων. Ο Dow Jones σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 2,66% , ενώ ο S&P 500 κέρδισε 3,65%. Ο Nasdaq Composite έκλεισε 4,14% υψηλότερα.

    Το ενδιαφέρον στον πληθωρισμό

    Ο συνολικός τόνος παραμένει επιφυλακτικός ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, η οποία αναμένεται να οδηγήσει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

    Πριν από αυτό, η έκθεση για τον πληθωρισμό του Αυγούστου αναμένεται να δημοσιευθεί την Τρίτη και θα είναι ένα από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δει η Fed πριν από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

    Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή σε μηνιαία βάση αναμένεται στο 0,3%, αντίστοιχος με τον αριθμό του προηγούμενου μήνα. Αυτό θα σηματοδοτούσε τις χαμηλότερες back-to-back αναγνώσεις από το περασμένο φθινόπωρο. Ο βασικός ΔΤΚ αναμένεται να είναι -0,1% τον μήνα, ενώ ο ετήσιος δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8,1%, μειωμένος από το 8,5% του Ιουλίου.

    Μετοχές

    Η μετοχή της Walt Disney σημειώνει άνοδο 1,3% αφού ο ακτιβιστής επενδυτής Daniel Loeb ταλαντεύτηκε πίσω από τα σχέδια του διοικητικού συμβουλίου να διατηρήσει το ESPN, λέγοντας ότι έχει «καλύτερη κατανόηση» των δυνατοτήτων ανάπτυξης του αθλητικού τηλεοπτικού δικτύου.

    Η μετοχή της General Electric προσθέτει 2% αφού ο όμιλος δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει την απόσχιση των δραστηριοτήτων του στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023.

    Η μετοχή της Bank of America κινείται στο +1,6% αφού το Reuters ανέφερε ότι η τράπεζα δημιούργησε έναν νέο όμιλο στο παγκόσμιο τμήμα διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων για να επικεντρωθεί στον δανεισμό σε πλούσιους πελάτες. Η JPMorgan επίσης προσθέτει 1,6% αφού το CNBC ανέφερε ότι η τράπεζα συμφώνησε να αγοράσει μια start up πληρωμών που ονομάζεται Renovite για να αποκρούσει απειλές από εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

    Μεγάλη άνοδο άνω του 14% σημειώνει η μετοχή της Carvana αφού η Piper Sandler αναβάθμισε τη στάση της για τη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε «overweight» από «neutral», λέγοντας ότι είναι πολύ φθηνή και η μετοχή της μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί από αυτά τα επίπεδα.

    Η μετοχή της Twitter υποχωρεί πάνω από 1% αφού ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι οι πληρωμές που έγιναν σε έναν πληροφοριοδότη δεν παραβίασαν κανέναν όρο εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Elon Musk, ο οποίος ανέφερε την κίνηση αυτή ως έναν ακόμη λόγο για να ακυρώσει τη συμφωνία.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 0,9% στις 32.437 μονάδες, ο S&p 500 συνεχίζει ανοδικά στις 4.111 μονάδες στο +1,1% ενώ ο Nasdaq προσθέτει 136 μονάδες ή 1,15% στις 12.252 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα της Deutsche Bank για τις αγορές: Ο S&P 500 δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο – Μείνετε μακριά από τα ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ