• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Τετάρτης, μετά τα ρεκόρ των Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με οριακές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας, με τους επενδυτές να αναμένουν το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole που ξεκινά αύριο.

    Η αγορά είδε τον Nasdaq να περνά για πρώτη φορά τις 15.000 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό. Αυτό ήταν το 29ο κλείσιμο του Nasdaq σε ιστορικό υψηλό  μέσα στη χρονιά.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών την Τετάρτη επανέρχεται ξανά και στο ζήτημα της πανδημίας, μετά και την ανακοίνωση της Johnson& Johnson για τα ενθαρυντικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών γύρω από την «αναμνηστική» δεύτερη δόσης του μέχρι τώρα μονοδοσικού της εμβολίου κατά της Covid-19. Η μετοχή της πάντως κινείται ήπια πτωτικά.

    Φυσικά η μεγάλη συζήτηση στην αγορά αφορά το συμπόσιο του Jackson Hole, με τους επενδυτές να αναμένουν από τον Τζερόμ Πάουελ (η ομιλία του αναμένεται την Παρασκευή) και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της FED να αναλύσουν τους σχεδιασμούς της τράπεζες γύρω από την ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της πανδημίας, τον πληθωρισμό, την ανεργία, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς και τον χρόνο που θα ξεκινήσει το tapering.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς,  ο Dow Jones κινείται στις  35.385,20 μονάδες, με άνοδο 0,05%, ο S&P 500 στις 4.490,51 μονάδες, με άνοδο 0,10% και ο Nasdaq στις 15.031,60 μονάδες, με άνοδο 0,08%



    ΣΧΟΛΙΑ