• ΑΓΟΡΕΣ

    Βουλιάζουν οι Big Tech – Στα 200 δισ. δολάρια οι απώλειες στην κεφαλαιοποίησή τους

    • NewsRoom
    Oι Big Tech προχωρούν σε απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Πάνω: Mark Zuckerberg (Meta), Andy Jassy (Amazon), Κάτω: Tim Cook, CEO Apple, Sundar Pichai,( Alphabet)

    Oι Big Tech προχωρούν σε απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Πάνω: Mark Zuckerberg (Meta), Andy Jassy (Amazon), Κάτω: Tim Cook, CEO Apple, Sundar Pichai,(Alphabet)


    Μετά την κατάρρευση του 2022, οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Wall Street, γνωστοί ως Big Tech ή Magnificent Seven, είχαν μια δεύτερη ευκαιρία να εκτοξεύσουν την αγοραία αξία τους χάρη στις εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Το μήνυμα των επενδυτών όμως ήταν σαφές: θα πρέπει να μετατρέψουν αυτόν τον ενθουσιασμό σε χρήμα. Τα τελευταία αποτελέσματα από Meta, Alphabet, Tesla απογοήτευσαν και οι επενδυτές έδειξαν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για Amazon, Nvidia και Apple, οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν «σφαγή» στη Wall Street.

    Πάνω από 200 δισ. δολάρια έκαναν φτερά από τις κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών, στις οποίες οφείλεται ένα μεγάλο ποσοστό του φετινού ράλι. Δεν ήταν λίγοι οι αναλυτές που είχαν προειδοποιήσει για φούσκα της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τις εταιρείες που γέννησαν υψηλές προσδοκίες να δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον οικονομικής αστάθειας και υψηλών επιτοκίων.

    Το προηγούμενο τρίμηνο οι επενδυτές επιβράβευσαν τις εταιρείες που αυξήσαν τα έξοδά τους σε έρευνα και νέα projects για την Τεχνητή Νοημοσύνη, όμως όσες δεν κατάφεραν να αποδείξουν στο τελευταίο τρίμηνο ότι αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε χρήματα έπεσαν σε ένα εξαντλητικό sell off.

    Ενδεικτικά η η Tesla έχασε 72 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίησή της σε μία μέρα,  μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

    Διαβάστε επίσης:

    Pantelakis Securities: Η Ideal Holdings αλλάζει επίπεδο με τα Attica – Η δίκαιη αποτίμηση στα €8,1 με 43% ανοδικό περιθώριο

    Euroxx για Mytilineos: Θα ξεπεράσει τους στόχους για το 2023 – Έρχονται EBITDA πάνω από 1 δισ.

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος και ΔΕΗ ευκαιρία απόδρασης της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ