• Business

    Tesla: Η μείωση των τιμών έπληξε τα κέρδη

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της Tesla για το γ’ τρίμηνο, το οποίο ήταν κρίσιμο για τη Wall Street, δεδομένου ότι θα αποτυπωνόταν σε αυτό ο αντίκτυπος για τη μείωση των τιμών στα οχήματα, στα οποία προχώρησε ο Έλον Μασκ, λίγους μήνες πριν.

    Τα έσοδα αν και αυξήθηκαν κατά 9%  στα 23,35 δισ. δολάρια δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών για 24,1 δισ. δολάρια, καταγράφοντας τον πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης εδώ και τρία χρόνια για την εταιρεία.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 66 σεντς ανά μετοχή, με τις προσδοκίες να κάνουν λόγο για 73 σεντς ανά μετοχή.

    Τα αποτελέσματα παρουσιαστήκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street, με την τιμή της μετοχής να πέφτει κατά 4% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

    Η μείωση τιμών, παρά το γεγονός ότι άσκησε σημαντικές πιέσεις στον ανταγωνισμό, περιόρισε τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας και τροφοδότησε ανησυχίες για την αναπτυξιακή της πορεία.

    Η εταιρεία έχει καταφύγει από τον Ιανουάριο σε μεγάλες μειώσεις τιμών και εκπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων άνω του 6% σε όλα τα μοντέλα για το τρίτο τρίμηνο, με στόχο να δώσει μία ώθηση στις πωλήσεις, σε μία περίοδο μειωμένης ζήτησης.

    Η κίνηση αυτή αύξησε τις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο, όμως η ανοδική πορεία δεν συνεχίστηκε στο γ’ τρίμηνο, στο οποίο κατεγράφησαν μειωμένες παραδόσεις.

    Οι επενδυτές και οι αναλυτές αναμένουν πλέον περισσότερες μειώσεις τιμών, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να παραδώσει έναν αριθμό-ρεκόρ 476.000 οχημάτων το τέταρτο τρίμηνο για να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της για 1,8 εκατομμύρια οχήματα.

    Η Tesla ανακοίνωσε μεικτό περιθώριο κέρδους 17,9% για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, έναντι 25,1% ένα χρόνο νωρίτερα, όταν δεν είχε ακόμη ξεκινήσει τις μειώσεις τιμών. Το δεύτερο τρίμηνο, η Tesla εμφάνισε μεικτό περιθώριο κέρδους 18,2%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΙΟΒΕ: Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες φορολογικά μειονεκτούν έναντι των άλλων νηολογίων εντός ή εκτός ΕΕ

    UEFA: Το νέο Champions League αξίζει €2,5 δισ.

    Παπουτσάνης: Στα €47,4 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ