• Business

    Meta: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο – Στα 34,15 δισ. δολάρια τα έσοδα

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Ανοδικά κινείται στη μετασυνεδριακή ηλεκτρονική διαδικασία στη Wall Street η μετοχή της Meta, καθώς η εταιρεία πίσω από το Facebook και το Instagram ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο.

    Ειδικότερα η Meta ανακοίνωσε κέρδη 4,39 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης της LSEG  για 3,63 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 34,15 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 33,56 δισ. δολάρια.

    Επίσης, οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες στις πλατφόρμες της διαμορφώθηκαν στους 2,09 δισ. (έναντι 2,07 δισεκατομμυρίων αναμενόμενων, σύμφωνα με το StreetAccount) και  οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στα 3,05 δισεκατομμύρια (έναντι 3,05 δισεκατομμυρίων αναμενόμενων).

    Η εταιρεία συνεχίζει να προσπαθεί να ανακάμψει μετά το πλήγμα που δέχθηκε στις στοχευμένες διαφημίσεις  από την ενημέρωση απορρήτου του iOS το 2021, η οποία κατέστησε πιο δύσκολη για τις εταιρείες την παρακολούθηση των χρηστών στο διαδίκτυο.

    Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις στη τεχνητή νοημοσύνη και το metaverse. Το τμήμα Reality Labs της Meta που εστιάζει στην εικονική πραγματικότητα και τις τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας δημιούργησε λειτουργικές ζημίες 3,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο.

    Για το τέταρτο τρίμηνο, η Meta ανέφερε ότι αναμένει έσοδα από 36,5 έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις για το τρίμηνο 38,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την LSEG.

    Η Meta είπε ότι οι προοπτικές συνολικών εξόδων της για το 2023 θα κυμαίνονται από 87 δισεκατομμύρια έως 89 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 88 έως 91 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι προοπτικές των συνολικών εξόδων της για το 2024 θα κυμανθούν από 94 έως 99 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Meta έχει πλέον 66.185 υπαλλήλους στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, δηλαδή μείωση 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Βουτιά 2,4% για τον Nasdaq με βαρίδι την Alphabet

    WTI: Επιστροφή στα κέρδη μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 8,8 δολ. στα 1.994,9 δολάρια η ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ