• ΑΓΟΡΕΣ

    Βαριές οι απώλειες για τις ευρωαγορές, παρά το «μάζεμα» των τελευταίων λεπτών


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και τα τελευταία λεπτά περιορίστηκαν έπειτα από τα δημοσιεύματα γύρω από τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει το Eurogroup και την πιθανότητα χρήσης κονδυλίων του ESM για τον κορονοϊό.

    Η ανησυχία είναι έκδηλη στην Ευρώπη, καθώς η μια μετά την άλλη χώρα μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορά τους και βάζοντας περιορισμούς στις επιχειρήσεις τους για τις επόμενες εβδομάδες.  Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε μάλιστα ότι δρομολογεί προσωρινούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρχική περίοδο 30 ημερών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 4,9% στις 284,63 μονάδες.

    Ο γερμανικός DAX έχασε 5,3% στις 8.742,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχώρησε κατά 5,75% στις 3.881,46, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 4% και έκλεισε στις 5.151,08 μονάδες.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 6,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 7,9%.

    Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές των αερομεταφορέων και των ταξιδιωτικών εταιρειών, με την International Consolidated Airlines Group να κλείνει στο -27%, την TUI στο -12,7%, την EasyJet στο -19% και την Air France KLM στο -10%.



    ΣΧΟΛΙΑ