• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και ΔΕΗ απογειώνουν τον Δείκτη στο +7%


    Συνεχίζει ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 556 μονάδες και με κέρδη 7%, ενώ και οι συναλλαγές δείχνουν να φορτσάρουν στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, αγγίζοντας τα 23 εκατ. Ευρώ.

    Πάνω από 4% ανέρχονται αυτή την ώρα, τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει στα 27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται πάνω από τα 1500 δολ. η ουγγιά.

    Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη σε 2,37%, παρά το γεγονός ότι χθες βρέθηκε στα όρια του 2% μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ και την ένταξη στο QE και των ελληνικών ομολόγων.

    Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που κάνει δυναμική επανεμφάνιση στο ταμπλό. Κέρδη πάνω από 12%, με την Πειραιώς να ενισχύεται πάνω από 12%, όπως και η Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ ενισχύονται πάνω από 13% και 10,8% αντίστοιχα.

    Το καλό κλίμα περνάει και στις υπόλοιπες κεφαλαιοποιήσεις και κυρίως στα μη τραπεζικά blue chips. Σχεδόν 12% ενισχύεται η μετοχή της Aegean, αφού δεν υφίσταται θέμα ακύρωσης όλων των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη σχετική φημολογία που κυκλοφόρησε χθες.

    Κέρδη πάνω από 10% για την Βιοχάλκο λόγω ενισχυμένων EBITDA, κέρδη σχεδόν 8% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, πάνω από 8% ενισχύεται η ΔΕΗ, στα 2,45 ευρώ, άνω του 3,3% τα κέρδη της Coca Cola που έπιασε τα 19 ευρώ, πάνω από 8,5% ενισχύεται η Ελλάκτωρ, πάνω από 12% τα ΕΛΠΕ, πάνω από 14% η Μότορ Όιλ, 9,2% και συνεχίζει ανοδικά ο Μυτιληναίος, έπειτα από τα σημαντικά αποτελέσματα και πάνω από 10,9% ενισχύονται ΟΠΑΠ και πάνω από 5% ο ΟΤΕ με την μετοχή του Οργανισμού να δείχνει αξιόλογες αντιστάσεις εν μέσω κρίσης.

    Είναι σημαντικό δε, ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, χωρίς ωστόσο να διαταράσσονται τα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ