• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι θα συζητήσει ο Θ. Πανταλάκης με την σιδηρά κυρία του SSM. Αγωνία για τους υπαλλήλους της Τρ. Αττικής

    Danièle Nouy. Επικεφαλής του Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

    Danièle Nouy. Επικεφαλής του Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,


    Ραντεβού με την σιδηρά κυρία του SSM την Daniele Nouy (Ντανιέλ Νουί) έχει ο κ. Θόδωρος Πανταλάκης. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank θα παρουσιάσει στην επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το «σχέδιο θεραπείας» για τα κακώς κείμενα στην Τράπεζα Αττικής, τα οποία καταγράφονται αναλυτικά στο πόρισμα της ΤτΕ, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε στην Attica για λογαριασμό του SSM.

    Ο κ. Πανταλάκης, με το πόρισμα υπό μάλης θα παρουσιάσει στην κα Νουί όλες εκείνες τις ενέργειες -που σε συνεργασία και με την ΤτΕ- έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται στην τράπεζα.

    Όπως είναι γνωστό, στο πρόσφατο ΔΣ της Αττικής αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις -πολλές εκ των οποίων θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου- με στόχο την αναδιάταξη της τράπεζας.

    Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα το οποίο είναι πιο ευέλικτο. Θα αναφερθεί στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων μηχανοργάνωσης – πληροφορικής και εσωτερικού ελέγχου. Υπενθυμίζουμε ότι τα περισσότερα ευρήματα του ελέγχου είχαν να κάνουν ακριβώς με αστοχίες στα συστήματα μηχανοργάνωσης- πληροφορικής με αποτέλεσμα η τράπεζα να μην σταθμίζει και να μην τιμολογεί σωστά τον κίνδυνο, ενώ προβλήματα υπήρχαν και στον υπολογισμό των προβλέψεων.
    Ακόμα θα αναφερθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου (εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν 60 με 70 εργαζόμενοι) σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό αμοιβών. Ο κ. Πανταλάκης έχει συγκεκριμένες προτάσεις και για το άλλο μεγάλο πρόβλημα της Attica Bank που είναι το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
    Μάλιστα όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «χρειάζονται πρωτότυπες λύσεις», που θα επιτρέψουν τον περιορισμό των NPE’s.
    Από την ατζέντα δεν θα λείπει και το θέμα της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης της Αττικής, καθώς υπολείπονται 70 εκατ ευρώ για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου των stress tests. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από ξένα funds, τα οποία θα αναλάβουν τη διαχείριση «κόκκινου» χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών, κατά κύριο λόγο, δανείων.

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ