• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι ψάχνει η αγορά σε Ιντρακόμ, Τεχνική Ολυμπιακή, Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΜΟΗ και Μυτιληναίο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Ιντρακόμ, Τεχνική Ολυμπιακή από τα small caps, Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Μυτιληναίος από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες μέρες στο ταμπλό.

    Η Ιντρακόμ, από τα 83 λεπτά τον περασμένο μήνα, βρέθηκε στο 1,14 ευρώ και με την κεφαλαιοποίηση να παίζει πάνω από τα 86 εκατ. ευρώ επιχειρώντας την ανάκτηση κεφαλαιοποίησης πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, όσο η συζήτηση για τα κεφάλαια του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης αφορά στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και της νέας οικονομίας αποτελώντας το επόμενο play της μετά Covid εποχής στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, σηματοδοτείται και η διαφυγή προς τα εμπρός, αφού «συγγενείς» εταιρείες, όπως η Κέκροψ μέχρι πρόσφατα είχαν σχεδόν ταυτόσημη κεφαλαιοποίηση… Σημειώνεται ότι στην Κέκροψ η Ιντρακόμ συμμετέχει σε ποσοστό 37,4%.

    Από την πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής, η μετοχή κάνει δυναμικό comeback από το 1,38 ευρώ, κλείνοντας χθες στα υψηλότερα επίπεδα μηνός, στα 1,64 ευρώ, και μάλιστα με μεγάλο όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τις 944 χιλιάδες τεμάχια. Ταυτόχρονα, άλλαξε χέρια πακέτο 687 χιλιάδων τεμαχίων, με τις φήμες στην αγορά να κάνουν λόγο ότι η οικογένεια Στέγγου ενισχύει τη θέση της, αγοράζοντας ποσοστά από θεσμικούς που είχαν θέση στη μετοχή.

    Κατά τα άλλα, μετά τη γενική συνέλευση των ομολογιούχων η αγορά περιμένει από τη διοίκηση της Aegean να ορίσει τους όρους αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και να αποστείλει το ενημερωτικό δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι το οποίο αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου.

    Ο Μυτιληναίος πέρα από την ισχυρή διείσδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παίζει δυνατά για την Εγνατία, αλλά και για τη ΛΑΡΚΟ.

    Για τη ΛΑΡΚΟ έγινε γνωστό ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ περνάει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπως και για την αποθήκευση φυσικού αερίου στη Καβάλα, σε κοινό σχήμα με τον ΔΕΣΦΑ. Ταυτόχρονα, ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στον διαγωνισμό για το λιμάνι της Καβάλας σε συνεργασία με την Black Summit και EFA Group. Το ίδιο σχήμα διεκδικεί δε και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

    Περισσότερο από όλα όμως, το ενδιαφέρον πίσω από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνδέεται με την αναδιάταξη των βασικών μετόχων λόγω της σταδιακής αποχώρησης των Ολλανδών της Reggeborgh από το μετοχικό κεφάλαιο. Εκτός από την κυρία Μαριάννα Λάτση, που πλέον ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από 7,5%, νέος παίκτης φέρεται να έχει αποκτήσει το 4,8% του μετοχικού κεφαλαίου. Η συμμετοχή της Reggeborgh έχει μειωθεί κάτω από 12%.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την κεφαλαιοποίηση πάνω από το 1 δισ. ευρώ δεν έχει τιμολογήσει ακόμα, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές, τις επικείμενες εξελίξεις γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό, τις εξελίξεις στα καζίνο, αλλά και τις κρυμμένες αξίες πίσω από την Κέκροψ, στην οποία συμμετέχει με 37,2%.

    Για την ερχόμενη Παρασκευή δε, είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

    Το ενδιαφέρον, λοιπόν, έχει επιστρέψει για τα καλά στην αγορά, αφού υπάρχει εναλλαγή παικτών και πρωταγωνιστών στο ταμπλό, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που συνδέονται με την πανδημία. Η αγορά ατενίζει τα επίπεδα άνω των 900 μονάδων, κάνοντας χθες ένα ακόμα βήμα στα υψηλά 13 μηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ