ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αρνητικά πρόσημα άνοιξε σήμερα η Wall Street, έπειτα από την ανάκαμψη των βασικών δεικτών στην προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανανεωμένων ελπίδων για μία λύση στη σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν.
Οι βασικοί δείκτες είχαν καταγράψει άνοδο άνω του 1%,εχθές, μετά από ανάρτηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social, στην οποία ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν είχαν «πολύ καλές και παραγωγικές συνομιλίες σχετικά με μια πλήρη και οριστική επίλυση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή». Ωστόσο, ιρανικά κρατικά μέσα μετέδωσαν ότι δεν υπήρξαν απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.
Σε αυτό το κλίμα, ο S&P 500 υποχωρεί κατά -1,15% στις 6,535 μονάδες, ο Nasdaq, βρίσκεται στο -0,75% στις 21.780 μονάδες και ο Dow Jones είναι στο -0,75% στις 45.861 μονάδες, στις 15:45 ώρα Ελλάδος.
Παράλληλα, οι τιμές το πετρελαίου βρίσκονται σε θετικό έδαφος, με το WTI να βρίσκεται στα 92 δολάρια το βαρέλι με άνοδο +4,87%, ενώ το Brent κινείται στα 103 δολάρια το βαρέλι με άνοδο +3,58%, στις 15:45 ώρα Ελλάδος.
Καθώς, νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ είχαν εμπλακεί σε σειρά κλειστών συνομιλιών με το Ιράν μέσω μεσαζόντων από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Άραβες μεσολαβητές εξέφραζαν ιδιωτικά αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, καθώς εξακολουθούν να απέχουν σημαντικά.
Η αβεβαιότητα των επενδυτών ενισχύθηκε, καθώς Ισραήλ και Ιράν συνέχισαν τις επιθέσεις μεταξύ τους μετά τις δηλώσεις του προέδρου τη Δευτέρα, σύμφωνα με ισραηλινές αρχές.
Οι εξελίξεις ήρθαν μετά την απειλή του Τραμπ το Σαββατοκύριακο για επίθεση σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, αν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ. Το Ιράν, από την πλευρά του, προειδοποίησε ότι θα στοχεύσει αμερικανικές υποδομές ως αντίποινα.
Η μετοχή της Apollo υποχώρησε πάνω από -3%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα περιορίσει τις αναλήψεις από το fund ιδιωτικών πιστώσεων.
Διαβάστε επίσης
ΤτΕ: «Έκρηξη» 58,4% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο – Πλεόνασμα 234 εκ. ευρώ
Χρηματιστήριο: Ασανσέρ η αγορά, στο κόκκινο η Ευρώπη, βλέπει πάλι τα 100 δολ. το πετρέλαιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Η διάρκεια της έντασης στη Μέση Ανατολή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το κόστος του ρεύματος (βίντεο)
- QatarEnergy: Ανακοινώνει «κατάσταση ανωτέρας βίας» (force majeure) σε συμβόλαια LNG
- Μαρινάκης: «Οχι» σε έκτακτη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών – Επιβεβαίωση mononews
- Ρωσία: «Παγώνει» αλλαγές στον δημοσιονομικό κανόνα – Το ράλι του πετρελαίου δίνει ανάσα, αλλά αυξάνει την αβεβαιότητα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.