• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο «κόκκινο» οι βασικοί δείκτες, παρά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν με αγωνία τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για τους δείκτες τιμών καταναλωτή (CPI) για τον μήνα Μάιο.

    Η αγορά ανησυχεί για τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ταχύτερη αλλαγή στάσης της FED ως προς την χαλαρή πολιτική της. Παράλληλα, οι επενδυτές της Νέας Υόρκης θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και στην Ευρώπη για τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

    Οι επενδυτές είδαν με προβληματισμό τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στη Κίνα, ο οποίος κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 12 ετών τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο 9% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2020.

    Πάντως, η αγορά κατάφερε να συγκρατήσει τις απώλειες που προκαλεί η αγωνία για τα στοιχεία του πληθωρισμού χάρη στην υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου που κινήθηκε στο 1,49%.

    Από την άλλη η απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να νομιμοποιήσει τις συναλλαγές με bitcoin έδωσε ώθηση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με το διασημότερο κρυπτονόμισμα να επιστρέφει πάνω από τα 36.000 δολάρια. Την Τρίτη το διασημότερο κρυπτονόμισμα είχε βρεθεί λίγο πάνω από το όριο των 31.000 δολαρίων. Η άνοδος των bitcoin οδήγησε την μετοχή της Coinbase στα 224,32 δολάρια με άνοδο 1,66%, ενώ η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 0,80%.

    Στα ενδιαφέροντα της ημέρας η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει στην υπογραφή μιας εκτελεστικής εντολής που καθορίζει κριτήρια για την αξιολόγηση του  κίνδυνου από τις  εφαρμογές που συνδέονται με ξένα ανταγωνιστικά κράτη, κάτι που οδηγεί σε αλλαγές στις απαγορεύσεις που είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στις εφαρμογές Tik Tok και WeChat.

    Από τις meme μετοχές, η Gamestop έκλεισε με άνοδο 0,85%. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου 1,28 δισ, δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 1,17 δισ. δολάρια, ενώ οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή έφτασαν τα 45 cents έναντι εκτιμήσεων για 71 cents. Παράλληλα ανακοίνωσε πως νέος CEO αναλαμβάνει ο Matt Furlong. Από τις υπόλοιπες μετοχές που απασχολούν τους χρήστες του Reddit απώλειες 10,37% έκλεισε η AMC, στο -12,68% η Wendy’s, στο -23,61% η Clover, στο -6,9% η Bed Bath & Beyond και στο -4,05% η Blackberry.

    Πάντως η μετοχή που ξεχώρισε την Τετάρτη ήταν αυτή της Aethlon Medical, η οποία έκλεισε σε υψηλά δύο ετών σημειώνοντας ένα εκπληκτικό άλμα της τάξης έως 465%, κλείνοντας τελικά στο +388,24% και τα 10,79 ευρώ. Η μετοχή βρέθηκε και αυτή στο κέντρο της προσοχής των χρηστών των Social Media, παρά το γεγονός πως δεν προχώρησε σε κάποια νέα ανακοίνωση από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και μια από τις θεραπείες της έδειξε θετικά αποτελέσματα σε δύο σοβαρά ασθενείς της Covid-19. Η άνοδος ήρθε μετά από μια δημοσίευση του Zacks Research που έδειξε πως η μετοχή συζητιέται αρκετά μεταξύ των χρηστών του Reddit και του StockTwits.

    O Dow Jones έκλεισε στις 34.447,14 μονάδες, με απώλειες -0,44%, ο S&P 500 στις 4.219,55 μονάδες με πτώση -0,18% και ο Nasdaq στις 13.911,75 μονάδες με απώλειες -0,09%.



    ΣΧΟΛΙΑ