• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες – Στο -7% η Netflix, άλμα για τις μετοχές εταιρειών κρουαζιέρας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, επιστρέφοντας σε ανοδικό έδαφος μετά από 2 ημέρες συνεχόμενης πτώσης, βρίσκοντας στήριγμα στα νέα για τους 200 εκατ. εμβολιασμούς κατά τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Μπάιντεν.

    Η αισιοδοξία των επενδυτών για την επιστροφή στην κανονικότητα έστειλε τους βασικούς δείκτες στα υψηλά ημέρας κατά το κλείσιμο, με τις μετοχές των εταιρειών που ασχολούνται με τον κλάδο των ταξιδιών να αντιδρούν θετικά μετά τις βαριές χθεσινές τους απώλειες, ειδικά μετά και την αναβάθμιση του κλάδου της κρουαζιέρας από την Goldman Sachs. Έτσι η μετοχή της Norwegian Cruise Line έκλεισε με άνοδο 10,28%, αυτή της Carnival στο +6.3% και της Royal Caribbean στο +4,4%.

    Από εκεί και πέρα, με απώλειες 7,40% έκλεισε η μετοχή της Netflix, η οποία ήταν η πρώτη από τις  FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google) που ανακοίνωσαν αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο των συνεδριάσεων της Τρίτης. Ο γίγαντας των υπηρεσιών streaming κατέγραψε μεν ισχυρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο ανέφερε ότι λιγότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν συνδρομητές από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι σημειώθηκε μια έντονη επιβράδυνση από το ρεκόρ των 15,8 εκατ. πελατών που πρόσθεσε πριν από ένα χρόνο, καθώς η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι. Υπολόγισε επίσης ότι θα προσθέσει μόλις 1 εκατομμύριο νέους πελάτες συνεχούς ροής το δεύτερο τρίμηνο, πολύ κάτω από την πρόβλεψη για σχεδόν 4,8 εκατ.

    Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σταδιακά, καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και οι άνθρωποι θα «ξεμυτίζουν» ολοένα συχνότερα από το σπίτι-καταφύγιό τους, η παρακολούθηση του Netflix θα φθίνει, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

    Με απώλειες έκλεισε και η μετοχή της Verizon η οποία ανακοίνωσε πως  τα κέρδη ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 1,27 δολάρια έναντι 1 δολαρίου το α’ τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 1,29 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της Verizon ανήλθαν στα 32,9 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 32,4 δισ. δολάρια.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις  34.137,31 μονάδες με άνοδο 0,93%, ο S&P 500 στις 4.173,42 μονάδες με άνοδο 0,93% ενώ ο Nasdaq στις 13.950,22 μονάδες, με άνοδο 1,19%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόλις 4 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος (Amgen -0,14%, McDonald’s -0,32%, Verizon -0,43% και P&G -0,65%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των IBM (3,90%), Dow (3,75%), Nike (2,19%) και Caterpillar (2,12%).



    ΣΧΟΛΙΑ