• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά τα futures, απώλειες άνω του 2% για τη μετοχή της Tesla

    • NewsRoom


    Χαμηλότερα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα οι βασκοί δείκτες της Wall Street, «επιστρέφοντας» μερικά από τα κέρδη της Παρασκευής, εν αναμονή της δημοσίευσης των τελευταίων πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Απρίλιο.

    Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περάσουν σε θετικό έδαφος σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς η ανησυχία της αγοράς για αύξηση του πληθωρισμού, επηρέασε τις κινήσεις των επενδυτών. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.382,13 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,06%, ο S&P 500 στις 4.173,85 μονάδες με άνοδο 1,49% ενώ ο Nasdaq στις 13.429,98 μονάδες με άνοδο 2,32%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες -1,14%, ο S&P 500 στο -1,39% και ο Nasdaq στο -2,34%. Η αγορά φοβάται πως η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει ταχύτερα την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων, κάτι που  θα ασκούσε σημαντικές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς οι εταιρείες επηρεάζονται θετικά από τον χαμηλό δανεισμό.

    Νέα μέτωπο κατά της Κίνας άνοιξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέδωσαν κοινή δήλωση τη Δευτέρα αναφέροντας ότι μπορεί να συνεργαστούν για να «λογοδοτήσουν χώρες όπως η Κίνα που στηρίζουν πολιτικές που στρεβλώνουν το εμπόριο». Η δήλωση εκδόθηκε από την Εκπρόσωπο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Κάθριν Τάι, την Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανό να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η AT&T Inc, ιδιοκτήτρια εταιρεία των HBO και Warner Bros, και η εταιρεία streaming δικτύων Discovery Inc, αναμένεται να συγχωνεύσουν τα media assets τους. Η συγχώνευση της μονάδας WarnerMedia της AT&T με την Discovery θα δημιουργήσει έναν νέο γίγαντα streaming με αγοραία αξία περίπου 150 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με διάφορες αναφορές. Οι μετοχές της Discovery  λίγο πριν το άνοιγμα αυξάνονται πάνω από 9%, και της AT&T σημειώνουν επίσης άνοδο άνω του 2%.

    Πιέσεις δέχονται σήμερα οι μετοχές τεχνολογίας, με τη Tesla να καταγράφει στη προαγορά πτώση 2,25%, μετά το tweet του Έλον Μασκ ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία μπορεί να πουλήσει ορισμένες ή όλες τις συμμετοχές της σε Bitcoin. Το κρυπτονόμισμα σημειώνει πτώση πάνω από 7%.

    Η Apple επίσης σημειώνει απώλειες προσυνεδριακά κατά -0,56%, η Facebook κατά -0,53% και η Microsoft -0,5%. Απώλειες και για τη μετοχή της United Airlines (-0,7%), παρά το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες από 400 καθημερινές πτήσεις στο πρόγραμμά της τον Ιούλιο και θα αυξήσει τις υπηρεσίες για την επαναλειτυργία των ευρωπαϊκών προορισμών.

    Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow μειώθηκαν κατά 175 μονάδες ή 0,5%, τα futures S&P 500 διαπραγματεύονται 19 μονάδες ή 0,47% χαμηλότερα και του Nasdaq σημειώνουν πτώση 77 μονάδων ή 0,57%.



    ΣΧΟΛΙΑ