• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προς τις 5.000 μονάδες κινείται ο S&P 500 εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ανοδικά κινείται στο άνοιγμα της Τετάρτης η Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να βρίσκεται πλέον για τα καλά στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Ειδικότερα, μισή ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κινείται στις 38.603,94 μονάδες με άνοδο 0,21%, ο S&P 500 στις 4.973,31 μονάδες με κέρδη 0,39% ενώ ο Nasdaq στις 15.659,93 μονάδες με άνοδο 0,33%.

    Οι μετοχές των UnitedHealth Group και McDonald’s είναι αυτές που πρωταγωνιστούν για τον Dow Jones στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ενώ στον αντίποδα βαριές απώλειες καταγράφει η Amgen αλλά και η Walt Disney. Αντίστοιχα, οι Enphase Energy και  Emerson Electric είναι οι πρωταγωνίστριες στα πρώτα λεπτά για τον S&P 500, με άνοδο άνω του 10%.

    Βαριές απώλειες σχεδόν 32% καταγράφει η μετοχή της Snap, μετά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο. Αν και κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη και τους ενεργούς χρήστες, η εταιρεία πίσω από το Snapchat απογοήτευσε με τα έσοδα που ανακοίνωσε αλλά και την πρόβλεψη για την ανάπτυξή της τους πρώτους μήνες του 2024.

    Από τις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας φαίνεται πως θα είναι η μετοχή της αλυσίδας μεξικάνικου φαγητού, Chipote, η οποία στο άνοιγμα σημειώνει κέρδη της τάξης του 8%, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο που ανακοίνωσε.

    Άνοδο κοντά στο 2% σημειώνει και η Ford η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ έδωσε και ισχυρή καθοδήγηση για τους επόμενους μήνες.

    Ισχυρά ανοδικά, με άλμα άνω του 11% κινείται και η Roblox μετά τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία παιχνιδιών και τη αισιόδοξη προοπτική για το επόμενο έτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 749,9 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, από 579,0 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ τα έσοδά της από τις «κρατήσεις» του ψηφιακού της νομίσματος, Robux, ξεπέρασαν για πρώτη φορά το όριο των 1 δισ. δολαρίων, φτάνοντας στα 1,13 δισ. δολάρια.

    Αντίθετα, βουτιά 5,8% καταγράφει στο άνοιγμα η μετοχή της Alibaba, καθώς ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως ανεβάζει κατά 25 δισ. δολάρια τις επαναγορές μετοχών.

    Μέχρι στιγμής η σεζόν κερδών ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Σε συνδυασμό,  μάλιστα,  με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη FED μέσα στο έτος αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει μια βίαιη ύφεση, έδωσαν ώθηση στις τελευταίες ημέρες στη Wall Street.

    Διαβάστε επίσης

    Alibaba: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα τριμήνου – Ανεβάζει κατά $25 δισ. τις επαναγορές μετοχών

    Ford: Iσχυρό outlook για το 2024 – Άλμα 7% για τη μετοχή

    Snap: Απογοήτευσαν τα έσοδα στο τρίμηνο – Φταίει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή λέει η εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ