• Business

    Ford: Iσχυρό outlook για το 2024 – Άλμα 7% για τη μετοχή

    • NewsRoom
    John Lawler

    John Lawler, CFO Ford Πηγή: media.ford.com


    Άνοδο έως και 7% κατέγραφε η μετοχή της Ford, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ανέφερε πωλήσεις άνω των προσδοκιών για το δ’ τρίμηνο του 2023, δίνοντας παράλληλα αισιόδοξο outlook για ολόκληρο το έτος, αν και εξακολουθεί να βλέπει περισσότερες απώλειες για τη μονάδα EV της.

    Τα αποτελέσματα έρχονται αφού η GM ανέφερε ισχυρά κέρδη και guidance την περασμένη εβδομάδα, αποτυπώνοντας τη δυναμική της στον κλάδο αυτοκινήτων των ΗΠΑ.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 40,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπαν οι εκτιμήσει του Bloomberg, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, παρά τις παρατεταμένες επιπτώσεις της απεργίας των United Auto Workers (UAW) στις αρχές του δ’ τριμήνου.

    Όσον αφορά την κερδοφορία, η Ford ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 0,29 δολάρια από 0,13 δολάρια που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις, με προσαρμοσμένα EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι των 988,2 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν.

    Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωνε νωρίτερα άνοδο έως και 7%.

    Για το έτος, η Ford ανακοίνωσε προσαρμοσμένο EBIT 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο υψηλότερο τέλος της προσαρμοσμένης προοπτικής EBIT για το 2023 από 10 έως 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια (που περιλαμβάνει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα κέρδη που σχετίζονται με την απεργία).

    Σχετικά με τις προοπτικές πλήρους έτους για το 2024, η Ford προέβλεψε προσαρμοσμένο EBIT ύψους 10 έως 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων – κάτω από τις προοπτικές κέρδους της Ford πριν από την απεργία της UAW το 2023, ύψους 11 έως 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των 9,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Ford, John Lawler, η εταιρεία θα βελτιώσει την απόδοση κεφαλαίου, μειώνοντας επιλεκτικά τις επενδύσεις και «ανεβάζοντας τον πήχη» στις αναμενόμενες αποδόσεις για νέες πρωτοβουλίες.

    «Στόχος είναι να βελτιωθεί η συνολική προσαρμοσμένη απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου από περίπου 14% το 2023 σε 20% τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Lawler.

    «Το απλώς “καλό” δεν είναι αρκετά καλό και οι επενδύσεις γίνονται με αξιόπιστα σχέδια, προκειμένου να πετύχουν τις στοχευμένες αποδόσεις τους», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Carlsberg: Άλμα 5% η μετοχή μετά την ανακοίνωση φιλόδοξων σχεδίων ανάπτυξης

    Rolex: Ποια δύο μοντέλα είδαν την αξία τους να ανεβαίνει παρά την πτωτική πορεία της αγοράς

    Emirates: Ενισχύει τη δραστηριότητά της στην Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ