• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στα futures, με το βλέμμα στα στοιχεία για τη μεταποίηση

    • NewsRoom
    Wall Street


    Οριακά υψηλότερα φαίνεται ότι θα ανοίξουν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή βίαιη πτώση, η οποία ήταν αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων περί αύξησης της φορολογίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, ο πρόεδρος Μπάιντεν σχεδιάζει φορολογία επί των κεφαλαιουχικών κερδών η οποία θα ανέρχεται μέχρι και το ποσοστό του 43,4%. Κάτι που αναμένεται να οδηγήσει ουσιαστικά σε διπλασιασμό της φορολογίας για τους πιο πλούσιους Αμερικανούς. Οι αναλυτές φοβούνται πως μια τέτοια φορολογία θα οδηγήσει τους πλουσιότερους επενδυτές, οι οποίοι βοήθησαν στην άνοδο μετοχών όπως η Tesla του Έλον Μασκ, να αλλάξουν στρατηγική και να οδηγήσουν την αγορά σε διόρθωση. Τα δημοσιεύματα επηρέασαν αρνητικά το κλίμα στην Wall Street, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να κλείνει τη χθεσινή συνεδρίαση στις 33.815,90 μονάδες με απώλειες 0,94%. Ο S&P 500 έκλεισε ο 4.134,98 μονάδες με πτώση 0,92%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 13.818,41 μονάδες με απώλειες 0,94%.

    To επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινώσει λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών η IHS Markit για τους δείκτες PMI στον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες, με τους αναλυτές να περιμένουν περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικώναποτελεσμάτων συνεχίζεται την Παρασκευή, με τις εταιρείες να έχουν καταφέρει ως επί το πλείστον να αντιστρέψουν τις προβλέψεις της Wall Street μέχρι στιγμής. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη για την American Express η οποία εμφάνισε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2,2 δισ. δολαρίων ή 2,74 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι των 367 εκατ. δολαρίων ή 41 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα της American Express, καθαρά από δαπάνες τόκων, διαμορφώθηκαν στα 9,06 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 10,31 δισ. δολαρια πριν από ένα χρόνο  με τους αναλυτές να ανέμεναν έσοδα 9,21 δισ. δολαρίων.

    H Intel ανακοίνωσε χθες κέρδη 1,39 δολάρια ανά μετοχή για το α’ τρίμηνο του 2019, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 1,14 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 19,67 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 0,8% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020, με την διοίκηση ωστόσο να αναμένει πως για το β’ τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν σε 1,05 δολάρια και τα έσοδα στα 17,8 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Intel σημειώνει απώλειες κοντά στο 2% στην προαγορά την Παρασκευή λόγω ανησυχιών ότι η εταιρεία μπορεί να χάσει μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της στον τομέα της προμήθειας τσιπ.

    Η μετοχή της American Express σημειώνει προσυνεδριακά πτώση κατά 4,7% μετά την πτώση των συνολικών εσόδων κατά 12% το πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της Snap κερδίζει κατά 5% αφού η εταιρεία νίκησε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τα έσοδα, καθώς η βελτιωμένη έκδοση Android της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat προσέλκυσε περισσότερους χρήστες. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 66% στα 770 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 744 εκατ. δολάρια.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 0,15%, του S&P 500 αντιθέτως κερδίζουν ήπια 0,07% και του τεχνολογικού Nasdaq επίσης κινούνται ανοδικά κατά 0,15%.



    ΣΧΟΛΙΑ