• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα με το ενδιαφέρον ξανά στα αποτελέσματα των τραπεζών

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται ξανά πιέσεις, την ώρα που ο Dow Jones και ο S&P 500 μοιάζουν έτοιμοι για νέα ρεκόρ.

    Το ενδιαφέρον παραμένει στα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών, με την Morgan Stanley να ανακοινώνει υπερδιπλάσια κέρδη στο τρίμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και  αύξηση 60% στα έσοδα, ενώ την Bank of New York Mellon να ανακοινώνει πτώση καθαρών κερδών και εσόδων, η οποία ωστόσο ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Την Πέμπτη η αγορά είδε με ικανοποίηση τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο να σημειώνουν μεγαλύτερη αύξηση του αναμενόμενου, ενώ σήμερα τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται προς νέα αναπτυξιακή τροχιά, με το ΑΕΠ να αυξάνεται το πρώτο τρίμηνο κατά 18,3% και οι λιανικές πωλήσεις κατά 34,2%.

    Πίσω στις ΗΠΑ, τα στοιχεία από τον χώρο των ακινήτων έδειξαν άνοδο 19% τον Μάρτιο στις ενάρξεις κατοικιών, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και άλμα 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Οι κατασκευαστικές άδειες αυξήθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο και κατά 30% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

    Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η Pfizer αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν «πιθανώς» μια τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίων Covid-19 μέσα σε 12 μήνες.

    Επίσης η Coinbase Global θα παραμείνει στο προσκήνιο μετά την κίνηση της ARK Investment, η οποία αγόρασε περισσότερες μετοχές αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, μια ημέρα μετά το ντεμπούτο της Coinbase στο Νasdaq. Ωστόσο,  αρνητικά στη μετοχή επιδρούν οι πιέσεις που δέχεται το bitcoin, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να απαγορεύσει τις συναλλαγές  σε κρυπτονομίσματα. Το διάσημο κρυπτονόμισμα υποχωρεί στα 61.000 δολάρια.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones ενισχύεται στις 34.188,98 μονάδες, με άνοδο 0,45% ενώ ο S&P 500 στις 4.181,45 μονάδες, με άνοδο 0,26%. Αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί στις 14.033,78 μονάδες, με απώλειες -0,04%.



    ΣΧΟΛΙΑ