• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures, απώλειες ο Nasdaq – Στο -8% η Moderna


    Μικτά πρόσημα για τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Παρασκευής, μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε χθες ο Dow Jones, με τους επενδυτές ωστόσο να ενθαρρύνονται από τη γενικά θετική περίοδο εταιρικών κερδών πρώτου τριμήνου.

    Χθες, οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση καθώς επανέρχεται η κουβέντα γύρω από την ταχύτητα ανόδου του πληθωρισμού και την πιθανότητα υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, η οποία έκανε λόγο για πιθανότητα ανάγκης αύξησης των επιτοκίων. Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 34.230,34 μονάδες με άνοδο 0,29%, ο S&P 500 στις 4.167,59 μονάδες με άνοδο 0,07% ενώ ο Nasdaq στις 13.582,42 μονάδες, με απώλειες -0,37%.

    Λιγότερες  από ό,τι αναμενόταν ήταν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στιη Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 498.000, εποχικά προσαρμοσμένες, για την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαΐου σε σύγκριση με 590.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, την Πέμπτη.

    Οι ανακοινώσεις των εταιριών παραμένουν στο προσκήνιο και αυτή την εβδομάδα. Η Regeneron Pharmaceuticals ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα νωρίς την Πέμπτη, τα οποία ξεπέρασαν ορισμένες προσδοκίες των αναλυτών, ανακοινώνοντας μειωμένα κέρδη 9,89 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2021, πάνω από την εκτίμηση της FactSet για 8,68 δολάρια. Αν και υπερέβησαν την εκτίμηση της FactSet, τα αποτελέσματα των κερδών υπολείπονταν ελαφρώς της εκτίμησης S&P Capital IQ Consensus, η οποία προέβλεπε κέρδη 9,92 δολαρίων ανά μετοχή. Η Regeneron ανέφερε έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 38% σε ετήσια βάση από το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ο αριθμός των εσόδων αντιστοιχούσε στην εκτίμηση της FactSet για 2,5 δισ. δολάρια, αλλά υπολείπεται της εκτίμησης του S&P Capital IQ για 2,7 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Regeneron προσθέτουν 0,58% στις προαγορές συναλλαγών την Πέμπτη. Η μετοχή έχει μειωθεί 0,1% μέχρι στιγμής αυτό το έτος και έχει μειωθεί κατά 13,8% τους τελευταίους 12 μήνες.

    Η Moderna προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19. Συγκεκριμένα η Moderna αναμένει ότι στο σύνολο του 2021 τα έσοδα από τις πωλήσεις του εμβολίου της θα ανέλθουν στα 19,2 δισ. δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 4,3% σε σχέση με την πρόβλεψή της τον Φεβρουάριο. Η Uber αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο σήμερα καθώς η εταιρεία μεταφοράς επιβατών αποκάλυψε μια χρέωση 600 εκατ. δολαρίων για να παρέχει ορισμένα οφέλη στους οδηγούς της, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν ακύρωσε έναν κανόνα της κυβέρνησης Τραμπ που διευκόλυνε τις εταιρείες να μην κατατάσσουν τους εργαζόμενους σε ως υπαλλήλους, υποδηλώνοντας ότι το κόστος θα αυξηθεί.

    Προσυνεδριακά, οι μετοχές της Uber σημειώνουν απώλειες κατά 3,9%, η μετοχή της Moderna δέχεται ισχυρές πιέσεις 8% καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν αμφισβήτησε ένα σχέδιο για την παραίτηση από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για θεραπείες κατά της Covid-19 όσο διαρκεί η πανδημία. Οι μετοχές της PayPal προσθέτουν στην προαγορά κατά 3,77% όταν ο πάροχος διαδικτυακών πληρωμών ανέφερε το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο που έχει καταγραφεί, με μια στροφή που βασίζεται στον κορονoϊό καθώς οι ψηφιακές συναλλαγές αυξάνουν τον όγκο των πληρωμών. Η μετοχή της Sunrun αυξήθηκε κατά 7% όταν η εταιρεία ηλιακής τεχνολογίας περιόρισε την τριμηνιαία ζημία της.

    Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla δήλωσε την Πέμπτη ότι αναπτύσσει μια πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Κίνα που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που παράγονται από τα οχήματά τους. Η Tesla, η οποία κατασκευάζει σεντάν Model 3 και σπορ οχήματα model Y στο εργοστάσιο της Σαγκάης, σκοπεύει να ξεκινήσει την πλατφόρμα δεδομένων αυτό το έτος, ανέφερε σε δήλωσή της. H μετοχή της εταιρίας του Έλον Μασκ κερδίζει προσυνεδριακά κοντά στο 1%.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 0,12%, του S&P σημειώνουν ήπια πτώση 0,01%, ενώ του Nasdaq δέχονται μικρές απώλειες 9 μονάδων ή 0,07%.



    ΣΧΟΛΙΑ