• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με πτώση άνοιξε η αγορά, βαρίδι για τον Dow Jones η Visa

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων αλυσίδων λιανικής.

    Μετά τη Home Depot και τη Walmart, ήρθε η σειρά της Target και της Lowe’s να ανακοινώσουν αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Μάλιστα η Lowe’s αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

    Ωστόσο, η μετοχή της Target κινείται στο άνοιγμα με απώλειες -4,60%. Αντίθετα στο +2,60% κινείται η μετοχή της Lowe’s.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη πίεση στον δείκτη ασκεί η Visa, μετά την απόφαση της Amazon να σταματήσει να δέχεται πληρωμές με τις πιστωτικές της κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο. Η μετοχή της Visa κινείται στο -5,20%.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,7% τον Οκτώβριο, στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,520 εκατ. μονάδων.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς στη Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 35.992,35 μονάδες, με πτώση -0,41%, ο S&P 500 στις 4.692,40 μονάδες με απώλειες -0,18% ενώ ο Nasdaq στις 15.941,67 μονάδες με πτώση  -0,20%



    ΣΧΟΛΙΑ