• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Amazon: Μάχη για τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών στη Βρετανία – Stop στη Visa

    • Bloomberg


    Η Amazon θα σταματήσει να δέχεται τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι χρήστες του Amazon ενημερώθηκαν για τις αλλαγές αυτή την εβδομάδα. Αφού πραγματοποίησαν αγορές, έλαβαν μια ειδοποίηση από την Amazon που έλεγε ότι «από τις 19 Ιανουαρίου 2022, δεν θα δεχόμαστε πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω των υψηλών τελών που χρεώνει η Visa για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

    Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες Visa, πιστωτικές κάρτες της MasterCard και της American Express όπως και πιστωτικές κάρτες της Visa που έχουν εκδοθεί εκτός βρετανικού εδάφους, αναφέρει το bloomberg.

    «Το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές για τους πελάτες», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon. «Αυτά τα κόστη θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά ή ακόμη και να αυξάνονται».

    Τα προβλήματα

    Οι χρεώσεις καρτών αποτελούν ήδη πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ εμπόρων, τραπεζών και δικτύων πληρωμών όπως η Visa και η Mastercard. Οι έμποροι λιανικής παραπονούνται εδώ και καιρό για τα δισεκατομμύρια που ξοδεύουν κάθε χρόνο για να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές, αριθμός που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς αυξάνονται οι χρεώσεις και οι καταναλωτές συρρέουν σε κάρτες premium, οι οποίες έχουν υψηλότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

    «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η Amazon απειλεί να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον. Όταν οι επιλογές των καταναλωτών είναι περιορισμένες, κανείς δεν κερδίζει», δήλωσε εκπρόσωπος της Visa σε ένα email. «Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Amazon και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση του θέματος».

    Πέρυσι, η Visa πραγματοποίησε μια σειρά από αλλαγές στις τιμές που πληρώνουν οι έμποροι των ΗΠΑ για να αποδεχτούν τις κάρτες της, ανέφερε το Bloomberg.

    Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες της εταιρείας — προμήθειες που χρεώνονται κάθε φορά που ένας καταναλωτής χρησιμοποιεί μια κάρτα — αυξήθηκαν ή μειώθηκαν ανάλογα με τον έμπορο και τον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής πληρώνει για τις αγορές του, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε η Visa στις τράπεζες πέρυσι και περιγράφει τις αλλαγές.

    Καθόρισε υψηλότερες προμήθειες για συναλλαγές σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ οι έμποροι λιανικής σε ορισμένες κατηγορίες υπηρεσιών, όπως τα ακίνητα και η εκπαίδευση, είδαν τα τέλη να μειώνονται.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ