• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μικτά πρόσημα το άνοιγμα της Τρίτης, υποχωρεί ο Dow Jones μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street  στο άνοιγμα της Τρίτης, με τον Dow Jones να υποχωρεί μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε τη Δευτέρα την ώρα που ο S&P 500 μοιάζει ικανός να διευρύνει τον αριθμό συνεχόμενων κλεισίματος σε ιστορικά υψηλά. Θετικά κινείται για μια ακόμα ημέρα και ο Nasdaq.

    Η αμερικανική αγορά περιμένει με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της FED, η οποία ξεκινά σήμερα τη διήμερη σύνοδο για την νομισματική της πολιτική. Η αγορά δεν αναμένει να υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο στρέφει το ενδιαφέρον τις στις προβλέψεις που θα κάνει η ομοσπονδιακή τράπεζα για την πορεία του πληθωρισμού καθώς και τις θέσεις της για την πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου συνεχίζει να κινείται στο επίπεδο του 1,59%

    Παράλληλα η αγορά αξιολογεί τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με αυτά οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3%, την ώρα που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση μόλις 0,1%. Η εκτίμηση πάντως είναι πως οι λιανικές πωλήσεις θα ανακάμψουν τους επόμενους μήνες λόγω και του νέου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

    Όσον αφορά τη βιομηχανικά παραγωγή, αυτή υποχώρησε κατά 2,2% τον Φεβρουάριο.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 32.882,20 μονάδες με απώλειες -0,22%. Αντίθετα ο S&P 500 κινείται στις 3.978,72 μονάδες με άνοδο 0,25% ενώ ο Nasdaq  στις 13.581,96 μονάδες με άνοδο 0,91%.



    ΣΧΟΛΙΑ