• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες άνοιξαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες, αναμένοντας τον νέο κύκλο εταιρικών αποτελεσμάτων

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες κινούνται κατά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τον νέο κύκλο εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ο οποίος ξεκινά από αυτή την εβδομάδα με πρώτες τις μεγάλες τράπεζες.

    Ειδικότερα, οι  τράπεζες JPMorgan, Citigroup, Bank of America , Wells Fargo και Goldman Sachs θα είναι οι πρώτες που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα. Οι επενδυτές περιμένουν να παρουσιάσουν ισχυρή απόδοση από τη δραστηριότητα συναλλαγών και συμφωνιών.

    Την ίδια ώρα, η United Airlines ανακοίνωσε πως αναμένει μείωση των εσόδων το πρώτο τρίμηνο κατά 66%, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο σημείο της προηγούμενης πρόβλεψής της, ωθούμενο από τη βελτίωση της ζήτησης για εγχώρια ταξίδια. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει πως τα έσοδα του πρώτου τριμήνου θα μειωθούν κατά 66% σε 3,2 δισ. δολάρια από την ίδια περίοδο το 2019. Είχε προβλέψει προηγουμένως μείωση μεταξύ 65% και 70%. H μετοχή υποχωρεί κατά 1,5%.

    Επίσης ενδιαφέρον υπάρχει γύρω και από τις συζητήσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην φορολογία των επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί με δικομματική ομάδα νομοθετών αργότερα τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει στήριξη για το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων.

    Την Κυριακή, ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η οικονομία πρόκειται να αρχίσει να αναπτύσσεται έντονα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η ανάκαμψη δεν πρέπει να οδηγήσει κανέναν στην πεποίθηση ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια το 2021.  Ο επικεφαλής της Fed είπε ότι η οικονομία «φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής», με μια έντονη ανάπτυξη να πλησιάζει.

    Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται και η μετοχή της Microsoft μετά το δημοσίευμα του Bloomberg για προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Nuance. Η μετοχή της Microsoftκινείται με έντονες διακυμάνσεις κατά το άνοιγμα της ημέρας, κυρίως σε αρνητικό έδαφος. Αντίθετα αυτή της Nuance Communications σημειώνει άνοδο κοντά στο 18%.

    Επίσης ενδιαφέρον υπάρχει και για τη  Luminex, η οποία συμφώνησε να εξαγοράσει την Ιταλική DiaSorin έναντι 1,8 δισεκατομμύρια δολαρίων. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 11,12%.

    Tέλος, η Tesla σημειώνει αυτή την ώρα κέρδη 3,50% καθώς η Canaccord Genuity αναβάθμισε την επενδυτική της στάση στον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε «buy» από «hold», λέγοντας ότι η επιχείρηση αποθήκευσης μπαταριών της εταιρείας δικαιολογεί την πλούσια αποτίμησή της.

    Έτσι, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα, ο Dow Jones υποχωρεί στις  33.724,65 μονάδες με απώλειες -0,22%, ο S&P 500 στις 4.123,38 μονάδες με πτώση -0,13% ενώ ο Nasdaq στις 13.841,25 μονάδες με απώλειες -0,42%.



    ΣΧΟΛΙΑ