• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια ανοδικά οι βασικοί δείκτες καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα μπαίνουν στο επίκεντρο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ήπια ανοδικά έκλεισαν τη Δευτέρα του Πάσχα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τη νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων, κυρίως των υπόλοιπων μεγάλων τραπεζών, προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις επιπτώσεις των αυξήσεων των επιτοκίων από τη FED.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα στις 33.987,31 μονάδες με άνοδο 0,30%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 4.151,33 μονάδες με άνοδο 0,33% ενώ ο Nasdaq στις 12.157,72 μονάδες με άνοδο 0,28%.

    Τα αποτελέσματα τριμήνου των αμερικανικών τραπεζών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά και το σοκ που προκάλεσε η  κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα, οδηγώντας σε κρίση ρευστότητας και συγκλονίζοντας τον ευρύτερο τομέα. Τα εταιρικά κέρδη των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησαν με θετικά νέα την περασμένη Παρασκευή, με τους τραπεζικούς κολοσσούς Wells Fargo, Citigroup και JPMorgan να ξεπερνούν τις προσδοκίες, υποδηλώνοντας πως αντέχουν ενάντια στους αυξανόμενους φόβους ύφεσης. Την Τρίτη αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των Bank of America και Goldman Sachs, ενώ την Τετάρτη αυτά της Morgan Stanley.

    Τη Δευτέρα, η μετοχή της  Charles Schwab έκλεισαν με άνοδο 3,94% καθώς η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για την οποία υπήρχε φόβος πως μπορούσε να έχει μια παρόμοια μοίρα με τη Silicon Valley Bank, ανακοίνωσε κέρδη 93 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της Refinitiv για 90 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της Charles Schwab, ύψους 5,12 δισ. δολαρίων, διαμορφώθηκαν περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

    Αντίθετα η μετοχή της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών State Street σημείωσε πτώση 9,18% καθώς δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε.

    Πέρα από τις τράπεζες, την Τρίτη αναμένοντα τα αποτελέσματα των Johnson & Johnson και Netflix, την Τετάρτη αυτά των ΙΒΜ και Tesla, την Πέμπτη των American Express, AT&T και Snap, ενώ την Παρασκευή της P&G.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Walgreens Boots Alliance (1,76%), Travelers (1,73%), Boeing (1,65%), Salesforce (1,25%) και Home Depot (1,10%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η UnitedHealth Group (-1,26%).

    Στις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε η πτώση της μετοχή της Alphabet κατά 2,7%,  καθώς οι New York Times ανέφεραν ότι η Samsung ζυγίζει να καταστήσει το Bing την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

    Οι μετοχές της Prometheus κέρδισαν 69,7% μετά την είδηση ​​ότι η εταιρεία θα εξαγοραστεί από τη Merck για 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Τέλος, η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε βουτιά 10,63% μετά από δημοσίευμα του ESPN ότι η οικογένεια Γκλέιζερ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει ως ιδιοκτήτης της ομάδας της Premier League.



    ΣΧΟΛΙΑ