• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Γκλέιζερ σκέφτονται να παραμείνουν ιδιοκτήτες λέει το ESPN – Βουτιά για τη μετοχή

    • NewsRoom
    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ


    Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βυθίστηκε τη Δευτέρα, μετά από μια αναφορά του ESPΝ ότι η αντι-δημοφιλής οικογένεια Γκλέιζερ εξετάζει την πιθανότητα να παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου της Premier League.

    Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 14% τη Δευτέρα, τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Μάιο, όταν το ESPN ανέφερε ότι ο Avram και ο Joel Glazer είναι όλο και πιο σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουν μια εξωτερική επένδυση, η οποία θα τους επέτρεπε να παραμείνουν ιδιοκτήτες του συλλόγου, σύμφωνα με πηγή με γνώση της κατάστασης.

    Η βουτιά της μετοχής ήρθε εν μέσω μιας ασταθούςπεντάμηνης περιόδου για τον σύλλογο, αφού οι Γκλέιζερς, οι οποίοι κατέχουν την ποδοσφαιρική ομάδα από το 2005, ξεκίνησαν να διερευνούν στρατηγικές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης των μετοχών τους.

    Η πιθανότητα πώλησης του μεριδίου ελέγχου οδήγησε τις μετοχές σε άνοδο 62% σε μία εβδομάδα τον περασμένο Νοέμβριο και μια πιθανή προσφορά εξαγοράς από τη Σαουδική Αραβία ώθησε τη μετοχή σε ιστορικό υψηλό τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, οι μετοχές έχουν δεχθεί πιέσεις καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τη μορφή που μπορεί να πάρει η συμφωνία.

    Η αμερικανική οικογένεια ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους για την ομάδα της Premier League να αυξήσουν τις προσφορές τους και να αποδείξουν ότι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις προτεινόμενες συμφωνίες, ανέφεραν οι Financial Times την Κυριακή. Σε αυτούς τους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Sir Jim Ratcliffe και ο Σαουδάραβας  Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani, γιός του πρώην εμίρη του Κατάρ.

    Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μικρότερες προσφορές στο τραπέζι. Η Carlyle Group βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την αγορά ενός μειοψηφικού μεριδίου στον σύλλογο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News που επικαλείται άγνωστο άτομο κοντά στην ανάπτυξη.

    Διαβάστε επίσης

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Γκλέιζερ ζητούν από τους υποψήφιους επενδυτές να αυξήσουν τις προσφορές τους

    Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε συζητήσεις η Carlyle Group για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου, λέει το Sky News



    ΣΧΟΛΙΑ