• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωγορές: Τέλος στο πενθήμερο ανοδικό σερί – Αμετάβλητος ο Stoxx 600

    • NewsRoom
    ευρωαγορές DAX


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, σπάζοντας το πενθήμερο ανοδικό σερί.

    Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στις δύο μεριές του Ατλαντικού για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα οποία αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην επίπτωση των αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες στην πραγματική οικονομία.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, με οριακές απώλειες -0,01% στις 466,84 μονάδες, διαγράφοντας τα κέρδη στην αρχή της ημέρας.  Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών (+1,5%) όπως και αυτές του κλάδο της εξόρυξης (1%). Στον αντίποδα, με απώλειες 1,5% έκλεισαν οι μετοχές του κλάδου της ασφάλισης, ενώ οι τράπεζες έκλεισαν στο -2,1%, έπειτα από τα ισχυρά κέρδη της περασμένης Παρασκευής.

    Οι αγορές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα σειρά ανακοινώσεων των αμερικανικών τραπεζών Bank of America την Τρίτη και Morgan Stanley την Τετάρτη. Οι επενδυτές παρακολουθούν ιδιαίτερα στενά τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα.

    Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται κα τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας την Τρίτη, όπως και αυτά για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στη Βρετανία την Τετάρτη.

    Στα επιμέρους χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις  7.879,51 μονάδες με άνοδο 0,10%, ενώ αντίθετα ο γερμανικός DAX  υποχώρησε στις 15.789,53 μονάδες με πτώση -0,11% και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.498,18 μονάδες με απώλειες -0,28%.

    Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 27.700,21 μονάδες με απώλειες -0,62%, ενώ αντίθετα ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,17% στις 9.378,50 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Ινδία-Ρωσία σε συζητήσεις για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

    Γουόρεν Μπάφετ: Οι Big in Japan επενδύσεις και τα κέρδη των 4,5 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ