ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν να κινούνται οι τιμές του χρυσού και τη Δευτέρα, ακολουθώντας τις βαριές απώλειες της Παρασκευής οι οποίος οδήγησαν το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου στο σπάσιμο του σερί των εβδομαδιαίων κερδών.
Ο χρυσός έχει αποδυναμωθεί την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed του St Luis πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, επειδή ο πληθωρισμός είναι «ακόμα πολύ υψηλός».
Τη Δευτέρα το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 12,70 δολάρια, ή -0,6%, στα 2.003,10 δολάρια η ουγγιά. Μέσα στην ημέρα, είχε φτάσει έως τα 1.993,30 δολαρία.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου έχασε 41,5 σεντς, ή -1,6%, για να διαμορφωθεί στα 25,045 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 67,20 δολάρια ή +4,4% στα 1.563,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 6,90 δολ. ή +0,7%, στα 1.060,90 δολ. η ουγγιά.
Ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε 4 σεντς, ή 1%, στα 4,0665 δολάρια η λίβρα. Οι τιμές του βιομηχανικού μετάλλου σημείωσαν εβδομαδιαία άνοδο 2,3% το περασμένο πενθήμερο.
Διαβάστε επίσης
Ευρωγορές: Τέλος στο πενθήμερο ανοδικό σερί – Αμετάβλητος ο Stoxx 600
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινέλλα: Επαναστάτρια και πάντα μπροστά από την εποχή της – Πώς έσπασε τα δεσμά του πάλκου και των κοινωνικών ταμπού
- Τι θέση πήρε ο Βρούτσης για το ΟΑΚΑ, πώς αντιδρούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Βιομηχανία: Ανησυχία για εκτόξευση της ενέργειας στα 300 ευρώ/κιλοβατώρα και… για τα μέτρα Τσάφου
- Ιωάννα Τούνη: Το βίντεο βιασμού ως θέαμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.