• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες μετά τα σημάδια υποχώρησης της ζήτησης στην Ασία

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Το πετρέλαιο έχασε ξανά έδαφος εν μέσω ενδείξεων  για χλιαρή ζήτηση, την ώρα που το ισχυρότερο δολάριο, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED του St Luis για ανάγκη συνέχισης των αυξήσεων επιτοκίων, επιβάρυνε περαιτέρω το κλίμα.

    Ορισμένα ασιατικά διυλιστήρια εξετάζουν το ενδεχόμενο περικοπών στους όγκους επεξεργασίας αργού, καθώς τα περιθώρια κέρδους συρρικνώνονται, σηματοδοτώντας χαμηλότερη ζήτηση πετρελαίου στην περιοχή. Παράλληλα, η αδυναμία στην παγκόσμια αγορά ντίζελ προστίθεται νέες ανησυχίες.

    Το ισχυρότερο δολάριο και ο παρατεινόμενος πληθωρισμός επηρέασαν επίσης τις τιμές, με τις ευρύτερες αγορές να περιμένουν να ακούσουν τις δηλώσεις μιας σειράς από αξιωματούχους  της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

    «Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τον αδάμαστο πληθωρισμό περιορίζουν τις προσπάθειες για ώθηση των τιμών υψηλότερα», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής στην PVM Oil Associates Ltd.

    Τα τεχνικά στοιχεία παρέχουν επίσης αντίθετους ανέμους για το εμπόρευμα καθώς το ράλι τεσσάρων εβδομάδων άφησε το αργό σε υπεραγορασμένο έδαφος, σηματοδοτώντας μια διόρθωση βραχυπρόθεσμα. Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ, WTI, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε διαπραγματεύεται χαμηλότερα.

    «Οι τιμές χρειάζονται μια ανάσα από το τελευταίο ράλι τεσσάρων εβδομάδων», δήλωσε ο Dennis Kissler της BOK Financial Securities. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ως επί το πλείστον σε επικράτεια υπεραγοράς, με αποτέλεσμα οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα να κινούνται «επιφυλακτικά».

    Σε αυτό το κλίμα, to συμβόλαιο Μαΐου του WTI κατέγραψε απώλειες 2,1%, κλείνοντας στα 80,83 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Την ίδια ώρα, στο ICE Futures Europe, το Brent Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,8%, στα 84,76 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Συνέχεια στην πτώση μετά το sell off της Παρασκευής – Άλμα 4% για το παλλάδιο

    Ευρωγορές: Τέλος στο πενθήμερο ανοδικό σερί – Αμετάβλητος ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ