• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις στο άνοιγμα εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED


    Επιφυλακτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, με τους επενδυτές να αναμένουν μέσα στην ημέρα τις ανακοινώσεις από τη διήμερη συνεδρίαση της FED.

    Η αγορά δεν αναμένει να υπάρξει άμεσα μια αλλαγή στη πολιτική της FED ως προς τα βασικά επιτόκια. Ωστόσο θεωρούν πως η άνοδος του πληθωρισμού ενδέχεται να ανοίξει τις συζητήσεις για μελλοντικές κινήσεις που θα αφορούν αρχικά το πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων και πιθανών μια αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για την αύξηση των βασικών επιτοκίων, ταχύτερα από την σημερινή πρόβλεψη.

    Παράλληλα η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της και στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν στη Γενευή. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, και η ατζέντα της είναι ευρεία. Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα διατηρούν χαμηλές προσδοκίες για την έκβαση της συνάντησης.

    Στα μάκρο της ημέρα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν  τον Μάιο κατά 3,6% με το εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος να διαμορφώνεται στα 1,572 εκατ.. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών υπολόγιζαν τις ενάρξεις στις 1,630 εκατ. μονάδες.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η μετοχή της Oracle ανακοίνωσε έσοδα και τα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Τα καθαρά κέρδη της Oracle ανήλθαν σε 4,03 δισ. δολ. ή 1,37 δολ. ανά μετοχή από 3,12 δισ. δολ. ή 99 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 11,23 δισ. δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου. Ωστόσο η μετοχή κινείται στο 6,36%, καθώς η Oracle προέβλεψε ότι τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου θα είναι κάτω από τις εκτιμήσεις.

    Λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.238,83 μονάδες -0,18%, ο S&P 500 στις 4.245,00 με απώλειες  -0,04% και ο Nasdaq  στις 14.124,28  μονάδες, με άνοδο  0.37%



    ΣΧΟΛΙΑ