• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό το άνοιγμα της Δευτέρας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την αγορά να αξιολογεί τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι περισσότερες αμερικανικές εταιρείες.

    Οι δείκτες έκλεισαν την Παρασκευή τον Απρίλιο με τον Dow Jones να σημειώνει, σε επίπεδο μήνα, άνοδο 2,4% και S&P 500 άνοδο 5,6% και τον Nasdaq άνοδο 7%

    Η αγορά παραμένει πάντως προβληματισμένη για την ταχύτητα ανόδου του πληθωρισμού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ταχύτερα στην αλλαγή νομισματική πολιτικής της FED, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.  Μάλιστα, την προηγούμενη Παρασκευή ο πρόεδρος της Dallas Fed είχε δηλώσει πως εκτιμά πως θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για τον περιορισμό των αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

    Πάντως η αγορά είδε τον μεταποιητικό δείκτη PMI να ανεβαίνει τον Απρίλιο στις 60,5 μονάδες, από 59,1 μονάδες τον Μάρτιο, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό από την έναρξη τις διαδικασία μετρήσεων για τον συγκεκριμένο δείκτη τη IHS Markit.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών από την έναρξη των συνεδριάσεων στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις 34.140,78 μονάδες με άνοδο 0,79%, ο S&P 500  στις 4.205,87 μονάδες, με άνοδο 0,59% και ο Nasdaq στις 14.026,34 μονάδες με άνοδο 0,46%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρει προς το παρόν η μετοχή της Amgen (2,78%) και αυτή της Walgreens (2,11%) ενώ τις σημαντικότερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Salesforce (-0,63%).



    ΣΧΟΛΙΑ