• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά για δεύτερη ημέρα οι βασικοί δείκτες στο άνοιγμα της Παρασκευής

    χρηματιστές στη wall street


    Συνέχεια στην χθεσινή ανοδική αντίδραση θέλουν να δώσουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της Παρασκευής.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών, την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,8%. Αντίθετα η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο. Τον Μάρτιο είχε σημειώσει άνοδο  2,4%.

    Όσον αφορά τις τιμές εισαγωγών, αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ σε ετήσια βάση ανέβηκαν σε υψηλό 10 ετών, στο  10,6%.

    Η αύξηση του πληθωρισμού έχει προκαλέσει ανησυχία στην αγορά, η οποία φοβάται πως – παρά τις διαβεβαιώσεις της FED – η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει ταχύτερα την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων. Κάτι τέτοιο θα ασκούσε σημαντικές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς οι εταιρείες επηρεάζονται θετικά από τον χαμηλό δανεισμό.

    Από την πλευρά της η FED διαβεβαιώνει την αγορά πως η αύξηση των τιμών σε αυτό το χρονικό διάστημα που η οικονομία ξεκινά να ανακάμπτει είναι φυσιολογικό αλλά και προσωρινό φαινόμενο.

    Σε αυτό το κλίμα, η Wall Street αναμένεται να κλείσει σε επίπεδο εβδομάδας με απώλειες, τις οποίες ωστόσο μπορεί να μετριάσει με μια σημερινή άνοδο. Έτσι, περίπου μια ώρα από το άνοιγμα των αγορών μετοχών στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κινείται στις  34.271 μονάδες, με άνοδο 0,73%, ο S&P 500 στις 4.156,14 μονάδες με άνοδο 1,06% και ο Nasdaq στις  13.341,35 μονάδες με άνοδο 1,65%.



    ΣΧΟΛΙΑ