• Σχόλιο Αγοράς

    Στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισε η Wall Street – Επανήλθε η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες τη Wall Street. Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα δεν κατάφεραν να σπρώξουν σε θετικό έδαφος την αγορά, η οποία προβληματίζεται με την νέα αύξηση των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Το σήμα για πωλήσεις ήρθε μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ πως οι παγκόσμιες μολύνσεις από Covid-19 κινούνται στο υψηλότερο επίπεδό από την έναρξη της πανδημίας. Στις ΗΠΑ, ενώ η χώρα διατηρεί ρυθμό 3 εκατομμυρίων αναφερόμενων εμβολιασμών την ημέρα, περίπου 67.100 καθημερινές νέες λοιμώξεις καταγράφονται ακόμη.

    Σημαντικές απώλειες σημείωσε μετοχές των αεροπορικών και των εταιρειών κρουαζιέρας. Η μετοχή της United Airlines υποχώρησε κατά 8,53% μετά το πέμπτο συνεχόμενο αρνητικό τρίμηνο που ανακοίνωσε. Η μετοχή της  American Airlines υποχώρησε κατά 5,48% ενώ πτώση μεγαλύτερη του 4% κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας Carnival και Norwegian Cruise Line.

    Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η IBM ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, εμφανίζοντας μάλιστα αύξηση των εσόδων μετά από 4 διαδοχικά αρνητικά τρίμηνα. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 3,79%, μετριάζοντας την πτώση του Dow Jones.

    Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσαν και οι Johnson & Johnson και Procter & Gamble, με την μετοχή της πρώτης να κλείνει στο +2,33% ενώ της δεύτερη στο +0,81%.

    Κάπως έτσι,  ο Dow Jones υποχώρησε στις 33.821,30 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,75%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.134,94 μονάδες με απώλειες 0,68% ενώ ο Nasdaq στις 13.786,27 μονάδες με απώλειες 0,92%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των IBM (3,79%), Johnson & Johnson (2,33%) και UnitedHealth(1,72%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η μετοχή της Boeing (-4,13%) ακολουθούμενη από αυτή της Nike (-4,12%). Πτώση άνω του 3% κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs και Dow Inc, ενώ άνω του 2% ήταν οι απώλειες για τις μετοχές των Disney, American Express, JPMorgan, Caterpillar και Cisco.



    ΣΧΟΛΙΑ