• Σχόλιο Αγοράς

    Στο κόκκινο άνοιξε η Wall Street – Ισχυρές πιέσεις για Nasdaq και τεχνολογικές μετοχές

    Wall Street


    Σε πτωτικό έδαφος άνοιξε την Τρίτη η Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

    Είναι χαρακτηριστικό πως και οι πέντε μετοχές των FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με την μετοχή της Apple μάλιστα να σημειώνει απώλειες 3%. Άλλωστε τη Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη για την διαμάχη της εταιρείας του Τιμ Κουκ με την Epic Games.

    Από εκεί και πέρα η αγορά βλέπει μια σειρά από πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα, να αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα καθώς συνεχίζεται η εμβολιαστική εκστρατεία.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Pfizer ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στα 4,88 δισ. δολάρια ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 3,55-3,65 δολάρια. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 αναμένεται να λάβει άδεια για χρήση από παιδιά 12-15 ετών στις ΗΠΑ, ενώ ξεκινά και η διαδικασία αξιολόγησης στην Ευρώπη από τον ΕΜΑ για τον ίδιο λόγο. Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας παραμένει προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

    Η Under Armour ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 77,8 εκατ. δολάρια, με την μετοχή της να σημειώνει ωστόσο απώλειες 1,57%.

    Και η  CVS Health Corp. ανακοίνωσε επίσης καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, αναβαθμίζοντας μάλιστα τις προβλέψεις της για το 2021.  Η μετοχή της σημειώνει άλμα 3,49%.

    Στο μέτωπο της οικονομίας, το εμπορικό έλλειμα των ΗΠΑ τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση σε νέο ιστορικό υψηλό,  Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 5,6% στα 74,4 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι αναλυτές ανέμεναν πως θα διαμορφώνονταν στα 74,5 δισ. δολάρια.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα από το άνοιγμα των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί στις 33.899,12  μονάδες με απώλειες 0,63%, ο S&P 500 στις 4.152,05 μονάδες με πτώση 0,97% και ο Nasdaq  στις 13.627,61 μονάδες, με απώλειες -1,93%.



    ΣΧΟΛΙΑ