• Σχόλιο Αγοράς

    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street – Στο +1,77% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν μετά από τρεις ημέρες απωλειών οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν στην ανάκαμψη, οδηγώντας τον Nasdaq στο +1,77%.

    Στο προσκήνιο βρέθηκαν τα θετικά νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ οι αρχικές αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 34.000 σε σχέση με την προηγούμενη, στις 444.000. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 450.000.

    Αναφορικά με τα πρακτικά της FED που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε πως η άνοδος του πληθωρισμού έχει αρχίσει να απασχολεί τους αξιωματούχους, προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις ως προς το πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων, ωστόσο η έναρξη της συζήτησης γύρω από αυτό μετατίθεται προς το μέλλον. Αρκετοί από τους αξιωματούχους, αντίθετα, ανέφεραν πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι η οικονομία να έχει σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τους στόχους της για την απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.

    Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν τις  δραματικές μεταβολές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

    Το bitcoin, το οποίο έφτασε την Τετάρτη να υποχωρεί μέχρι τα 30.000 δολάρια και το -30%, πριν επανακάμψει αργότερα μέσα στη μέρα στα 38.000 δολάρια, κινήθηκε την Πέμπτη ισχυρά ανοδικά, σημειώνοντας αρχικά άνοδο άνω του 30% επιστρέφοντας στο επίπεδο των 43.000 δολαρίων.  Ωστόσο, μια ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο θα απαιτηθεί ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έριξε ξανά  σε αρνητικό έδαφος το διάσημο κρυπτονόμισμα. Τελικά λίγο αργότερα επέστρεψε σε θετική τροχιά, χωρίς ωστόσο τα ίδια ποσοστά ανόδου όσο πριν την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.  Αντίστοιχη ήταν η κίνηση και στα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

    Η κίνηση του bitcoin επηρέασε τις μετοχές της Coinbase, η οποία έκλεισε στο +3,8% (χάρη και στην θετική σύσταση της Wedbush για τη μετοχή),  ενώ αυτή της Tesla έκλεισε στο +4,14%.

    Εν τω μεταξύ, θετικό ήταν το ντεμπούτο της σουηδικής Oatly στον Nasdaq, με την μετοχή της εταιρείας να κλείνει κοντά στο +19%.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,55% στις 34.084,15 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.159,12 μονάδες, με άνοδο 1,06% ενώ ο Nasdaq στις 13.535,74 μονάδες, με άνοδο 1,77%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Apple (2,10%), Boeing (1,44%) και Microsoft (1,38%), ενώ σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν μόλις 5 μετοχές (JPMorgan  -0,17%,  UnitedHealth Group -0,21%, Verizon -0,23%, Dow -0,42%, Caterpillar -0,79%)



    ΣΧΟΛΙΑ