• Σχόλιο Αγοράς

    Πτωτικό άνοιγμα για τη Wall Street – Yποχωρεί η μετοχή της Tesla, άλμα 10% για την UPS

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες κινούνται στο άνοιγμα της Μεγάλης Τρίτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα των τεχνολογικών μετοχών για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Το αρνητικό τόνο στην αγορά δίνει η μετοχή της Tesla η οποία υποχωρεί κατά 3,5%, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των εταιρικών της αποτελεσμάτων,  με τα κέρδη και τα έσοδανα είναι καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, αν και οι πωλήσεις υστέρησαν ελαφρώς τις προβλέψεις. Η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ καθαρών εσόδων ύψους 438 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αντίθετα, άλμα 10% σημειώνει η μετοχή της UPS, η οποία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street, την ώρα που τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 27%

    Η αγορά αναμένει αμέσως μετά το τέλος των συνεδριάσεων την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου των Alphabet, Microsoft και AMD, ενώ η  Apple και η Facebook θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους την Τετάρτη. Μέχρι στιγμής το 84% των εταιριών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χωρίς ωστόσο αυτό να οδηγεί σε  άνοδο των μετοχών, καθώς η αγορά βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    Παράλληλα η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της και στη διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED. Αν και δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στην στρατηγική, οι επενδυτές αγωνιούν για τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, ειδικά μετά το άλμα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις τιμές μιας σειράς από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για εμπορεύματα όπως ο χαλκός ή το καλαμπόκι.

    Την ίδια ώρα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο σε υψηλό 14 μηνών, χάρη στην πορεία των εμβολιασμών, την υποχώρηση των κρουσμάτων Covid-19 και τα μέτρα της κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών. Ο δείκτης σκαρφάλωσε στο  121,7  τον Απρίλιο από  109 τον Μάρτιο.

    Σε αυτό το κλίμα, ο  Dow  Jones υποχωρεί λίγο πριν τη συμπλήρωση  μιας ώρας από το άνοιγμα των αγορών μετοχών της Νέας Υόρκης,  στις 33.943,81 μονάδες, με απώλειες 0,11%, ο S&P 500 στις  4.179,31 μονάδες με πτώση 0,20% ενώ ο Nasdaq στις 14.067,20 μονάδες, με άνοδο 0,51%.



    ΣΧΟΛΙΑ